Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Καλές γιορτές και καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, να στηρίξει, το νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται και προς χάριν της πληροφόρησης. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε δηλ. είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και συναδέλφισσες!

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Θύμα κυβερνοεπίθεσης το σύστημα προμηθειών του νοσοκομείου Χανίων

www.onmed.gr Θύμα κυβερνοεπίθεσης το σύστημα προμηθειών του νοσοκομείου Χανίων

Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα η Υπηρεσία Πληροφορικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας στο ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Μηνά Βουλγαρίδη, το νοσοκομείο έπεσε πιθανότητα «θύμα» της κυβερνοεπίθεσης που έχει προκαλέσει διεθνώς πολλά προβλήματα. To πρόβλημα διαπιστώθηκε το πρωί και άμεσα ενημερώθηκε η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας συμβάλλουν και αυτές στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουλγαρίδης, «υπάρχει ένα πρόβλημα σε κάποιους διαγωνισμούς του γραφείου προμηθειών, το οποίο δεν είναι μεγάλο. Το γραφείο δεν έχει χάσει κανένα στοιχείο λειτουργεί να το επανακτήσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ζημιά περιορίζεται σε απώλεια κάποιων εργατοωρών».