Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Θύμα κυβερνοεπίθεσης το σύστημα προμηθειών του νοσοκομείου Χανίων

www.onmed.gr Θύμα κυβερνοεπίθεσης το σύστημα προμηθειών του νοσοκομείου Χανίων

Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα η Υπηρεσία Πληροφορικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας στο ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Μηνά Βουλγαρίδη, το νοσοκομείο έπεσε πιθανότητα «θύμα» της κυβερνοεπίθεσης που έχει προκαλέσει διεθνώς πολλά προβλήματα. To πρόβλημα διαπιστώθηκε το πρωί και άμεσα ενημερώθηκε η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της οποίας συμβάλλουν και αυτές στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουλγαρίδης, «υπάρχει ένα πρόβλημα σε κάποιους διαγωνισμούς του γραφείου προμηθειών, το οποίο δεν είναι μεγάλο. Το γραφείο δεν έχει χάσει κανένα στοιχείο λειτουργεί να το επανακτήσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ζημιά περιορίζεται σε απώλεια κάποιων εργατοωρών».