Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΟΠΥΥ: Ειδική επιτροπή θα εξετάζει ατομική άδεια πρώιμης πρόσβασης σε φάρμακα

Προβολές: || Ακόμη και σε φάρμακα πρώιμης πρόσβασης θα μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού. Όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθυνθούν σε ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, που συγκροτήθηκε για την εξέταση αιτημάτων προσωρινής ατομικής άδειας πρώιμης πρόσβασης σε φάρμακα.

Είχε προηγηθεί έντονη διαμαρτυρία συλλόγων ασθενών και ιατρών για σοβαρά εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε νέα καινοτόμα φάρμακα μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για την αποζημίωση των φαρμάκων υψηλού κόστους.

Η επιτροπή θα γνωμοδοτεί για κάθε περίπτωση μεμονωμένα, αναλόγως την ιατρική αναγκαιότητα καθώς και την αποζημίωση των θεραπειών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας, ο θεράπων ιατρός να διαβιβάσει σχετικό αίτημα και να καταθέσει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια η επιτροπή θα γνωμοδοτεί και ο φάκελος θα διαβιβάζεται στον ΕΟΦ .

Πρόεδρος της νέας Επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

http://medispin.blogspot.gr/2017/06/blog-post_786.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)