Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ξεκινά η κινητικότητα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Όλες οι ρυθμίσεις

- Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Νέα κριτήρια για την κινητικότητα των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και προσλήψεις, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που φθάνει με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή.

Τον τρόπο μετακίνησης των γιατρών και των νοσηλευτών στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας, τις μετατάξεις αλλά και γενικότερα την κινητικότητα του προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο προβλέπει νομοσχέδιο που φθάνει στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές μέσα στον Ιούλιο.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προβλέπει όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, εκτός των άλλων σειρά ρυθμίσεων για τα νοσοκομεία καθώς και ενίσχυση των Μονάδων μέσω προσλήψεων.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που οργανώνει επίσης τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα μεγάλα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Κινητικότητα προσωπικού

Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται επιδιώκεται η ανακατανομή του προσωπικού με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ. Γι αυτό θα υπάρξουν και συγκεκριμένα κριτήρια για τη μετακίνηση των εργαζομένων και στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις

Στο μεταξύ όμως αναμένεται να γίνουν και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτώνμε άμεσες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν τα κενά ιδιαίτερα στις εξειδικευμένεςΜονάδες, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προκηρυχθούν 465 θέσεις για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Περίπου 110 θέσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Θα ακολουθήσουν άλλες 400 θέσεις για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού αλλά και 400 για τις Μονάδες του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας.

Το νομοσχέδιο προωθείται για συζήτηση στη σύσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ αμέσως μετά κατατίθεται προς έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστεί στην ολομέλεια.

http://www.healthreport.gr