Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Καλές γιορτές και καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, να στηρίξει, το νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται και προς χάριν της πληροφόρησης. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε δηλ. είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και συναδέλφισσες!

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

3d Printer -  Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) από το υπουργείο υγείας.

Το «πράσινο φως» της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης πήρε σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και όλες τις αλλαγές.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει ριζικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, ώστε οι πολίτες να μην καταφεύγουν με το παραμικρό στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Υπ.Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές για όλους τους γιατρούς με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια»

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες τις τελικές του αλλαγές, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, παίρνει μέσα στον Ιούλιο το δρόμο για τη Βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα.

Θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ τα οποία μετονομάζονται επίσης σε Κέντρα Υγείας, τη δημιουργία των ΤΟΜΥ, αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας και λειτουργίας των γιατρών.

Με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι πολίτες θα πρέπει πριν καταλήξουν σε νοσοκομείο να επισκέπτονται πρώτα τον οικογενειακό τους γιατρό, καθώς θα δημιουργηθεί δίκτυο οικογενειακών γιατρών που θα αναλάβουν ομάδες πληθυσμού. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Θες γιατρό; Πέρνα πρώτα από τον οικογενειακό! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους γιατρούς για το νέο σύστημα παραπομπών»

Πάντως το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο, καθώς αλλάζουν άρδην οι εργασιακές σχέσεις με το νέο σύστημα, ενώ από τις αλλαγές αυτές επηρεάζονται και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου πως σε βάθος χρόνου θα μειωθεί ο αριθμός των συμβάσεων αλλά και ο τρόπος αμοιβής τους.

www.healthreport.gr