Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Διαβήτης: Ποια είναι τα αθόρυβα σημάδια;

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Ο διαβήτης έχει χαρακτηριστεί μια ύπουλη νόσο που απειλεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμπολίτες μας εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ωστόσο δίνει κάποια αθόρυβα σημάδια που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες. Δείτε ποια είναι αυτά:

Επισκέπτεστε συχνά την τουαλέτα

Στην περίπτωση που έχετε διαπιστώσει ότι το βράδυ σηκώνεστε για να πάτε στην τουαλέτα  περισσότερες από δυο φορές καλό είναι να κάνετε μια γενική αίματος για να διαπιστώσετε ποια είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Διψάτε συνέχεια

Η συχνή και έντονη επιθυμία για νερό ίσως προειδοποιεί για διαβήτη.

Χάσατε κιλά χωρίς δίαιτα

Η απώλεια  βάρους χωρίς να κάνετε δίαιτα  οφείλεται στην απώλεια υγρών που χάνετε μέσω της ούρησης αλλά και της μη απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών  λόγω του ζαχάρου.

Τρέμουλο και πείνα

Τα υψηλά επίπεδα ζαχάρου στο αίμα που δεν διασπώνται προκαλούν τρέμουλο και πείνα

Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

Το διαρκές αίσθημα κόπωσης οφείλεται στο ότι το σώμα υστερεί στη διάσπαση της τροφής σε μορφές ενέργειας διαχειρίσιμες από το σώμα, με αποτέλεσμα να νιώθετε διαρκώς χωρίς ενέργεια και εξουθενωμένοι.

Η όρασή σας είναι θολή

Στα πρώιμα στάδια του διαβήτη, το μάτι αδυνατεί να εστιάσει σωστά, εξαιτίας της συσσώρευσης της γλυκόζης στα μάτια.

Οι πληγές επουλώνονται πιο αργά

Οι διαδικασίες επούλωσης των πληγών είναι πιο αργές όταν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα είναι υψηλά.

Νιώθετε μουδιασμένα τα πόδια σας

Το αίσθημα του πόνου, του μουδιάσματος και του καψίματος στα πόδια, είναι ένα από τα πρώτα σημάδια του διαβήτη.

www.healthreport.gr