Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Καλές γιορτές και καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, να στηρίξει, το νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται και προς χάριν της πληροφόρησης. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε δηλ. είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και συναδέλφισσες!

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Τιμές νέων φαρμάκων σε διαβούλευση

Τιμές νέων φαρμάκων σε διαβούλευση

Πρόσω ολοταχώς στην τιμολόγηση νέων σκευασμάτων προχωρά ο ΕΟΦ αναρτώνοντας στην ιστοσελίδα του προς διαβούλευση το σχετικό κατάλογο.

Πρόκειται για 267 νεα φάρμακα , 170 από τα οποία είναι γενοσημα, ενώ στη λίστα είναι και 15 νέες δραστικές ουσίες. Σύμφωνα με μια πρώτη επεξεργασία του καταλόγου, σε 34 σκευάσματα δεν δόθηκε τιμη καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις της τιμολόγησης.

Στον κατάλογο συμπεριελήφθησαν τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την 3η Απριλίου έως και την 30η Ιουνίου 2017 και ήταν πλήρη, ενώ ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρίες να υποβάλουν της παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά στην εφαρμογή της τιμολόγησης, έως και την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

“Όσοι ΚΑΚ επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων στον 2ο όροφο, την Τρίτη 25-07-2017 και Τετάρτη 26-07-2017 από τις 09:00πμ έως και τις 15:00μμ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Τιμολόγησης του Οργανισμού, “προβλήματα που πιθανώς θα επισημανθούν θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διαβούλευση  με τους ΚΑΚ και θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΟΦ προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο Υπ. Υγείας, βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας”.

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας.

ΝΕΑ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ_ΜΑΙΟΣ_ΙΟΥΝΙΟΣ)_2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ_07_2017 

ΠΗΓΗ: https://virus.com.gr/times-neon-farmakon-se-diavoulefsi/