Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Καλές γιορτές και καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, να στηρίξει, το νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται και προς χάριν της πληροφόρησης. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε δηλ. είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και συναδέλφισσες!

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

ΠΑΣΟΝΟΠ: Στη Βουλή αύριο το ψήφισμα για περισσότερους νοσηλευτές

ΠΑΣΟΝΟΠ: Στη Βουλή αύριο το ψήφισμα για περισσότερους νοσηλευτές

Πάνω από 4.000 πολίτες υπέγραψαν μέχρι τις 12 Ιουλίου υπέρ του αιτήματος για δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού ανά ασθενείς.

Το σχετικό ψήφισμα με το σύνολο των υπογραφών θα υποβληθεί αύριο, Πέμπτη, στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, στον πρόεδρο και στους αντιπροέδρους της Βουλής.

Την καμπάνια συλλογής υπογραφών στο ψήφισμα «Οι ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών προς ασθενείς σώζουν ζωές», ξεκίνησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) στις 12 Μαΐου.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ με το ψήφισμά της θέτει ζήτημα εκσυγχρονισμού της κανονιστικού πλαισίου βάσει του οποίου στελεχώνονται τα τμήματα στο ΕΣΥ.

Αυτή τη στιγμή η στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων γίνεται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, με βάση προεδρικό διάταγμα του 1986, που ορίζει ποσοστά προσωπικού ανά υπηρεσία (ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική).

Ο αριθμός των εργαζομένων υπολογίζεται με βάση τη συνολική δύναμη των κλινών, πολλαπλασιαζόμενη με συντελεστή που διαφοροποιείται για τα γενικά, ειδικά και ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς, το τμήμα όπου νοσηλεύεται, την ειδικότητα κ.ά.

http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/story/357499/pasonop-sti-voyli-ayrio-to-psifisma-gia-perissoteroys-nosileytes