Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Γ. Πατούλης: Πηγή δισεκατομμυρίων ο ιατρικός τουρισμός

Γ. Πατούλης: Πηγή δισεκατομμυρίων ο ιατρικός τουρισμός

- Στην ανεκμετάλλευτη “πηγή” του ιατρικού τουρισμού αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από το βήμα του 8ου Pharma & Health Conference (παρακολουθήστε live).

“Πρέπει να φύγουμε από τη μιζέρια και το θολό τοπίο”, ανέφερε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας τη σημασία του συνδυασμού επιστημονικού κεφαλαίου, επιχειρείν και άλλων δυνατοτήτων που μπορεί να δώσει η χώρα μας, όπως τις φυσικές ομορφιές, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, μιας αναπτυξιακής πηγής που μπορεί να αποδώσει 12 μήνες το χρόνο.

Όπως ανέφερε, 40 δισ. δολάρια αντιστοιχούν διεθνώς στον ιατρικό τουρισμό, ενώ η Τουρκία εισάγει συνάλλαγμα ύψους 5 με 6 δισ. ευρώ από τον ιατρικό τουρισμό.  Ο κ. Πατούλης μίλησε και για την ανάγκη να κρατήσει η χώρα μας τους νέους επιστήμονες, αλλά και της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος.

http://virus.com.gr/g-patoulis-pigi-disekatommyrion-o-iatrikos-tourismos/