Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ειδικευόμενος χειρουργικής Νοσοκομείου Νάουσας: "Απολύθηκα γιατί δεν συμμορφώθηκα με της διαταγές του διοικητή"

Επιστολή με την οποία παίρνει θέση για την απόλυσή του από την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας έστειλε ο ειδικευόμενος γιατρός (δείτε το θέμα εδώ) Αργύρης Κεπίσης. Στην επιστολή αναφέρει:

"Τις τελευταίες ημέρες πολλά ακούγονται σχετικά με την απόλυση μου από τη θέση του ειδικευόμενου Χειρουργικής. Δεν είχα καμμία πρόθεση να μπω σε μια διαδικασία υπεράσπισης της θέσης μου (άλλωστε είναι πολύ δύσκολο τελικά να προσπαθείς ν’αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας) παρόλαυτα, αυτά που διαβάζω και ακούω καθημερινά μου προκαλούν λύπη και αηδία μαζί. Συκοφαντούν έναν γιατρό και προσβάλλουν έναν άνθρωπο χωρίς ποτέ να ζητήσουν έστω ν ακούσουν τη δική του εκδοχή.

Κανείς δε σκέφτηκε την ψυχολογική πίεση που δέχομαι όλο αυτό τον καιρό, φτάνοντας σε σημείο να περνάει η σκέψη απ το μυαλό μου, μήπως τελικά εγώ ήμουν αυτός που έκανα λάθος(!!!). Κάποιοι προτίμησαν να καλύψουν τον κομματικό τους αντιπρόσωπο απ το να παραδεχτούν το λάθος τους. Ένα ‘’λάθος’’ όμως που στοίχησε τα όνειρα σε κάποιο νέο επιστήμονα στην αρχή της καριέρας του, ένα ‘’λάθος’’ που τον στιγμάτισε στη μικρή κοινωνία της Νάουσας.

Ας αφήσουμε όμως τους συναισθηματισμούς και ας έρθουμε στα πραγματικά γεγονότα. Ο πραγματικός λόγος που απολύθηκα είναι γιατί δε συμμορφώθηκα με τις υποδείξεις – διαταγές του διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος αν και συνάδελφος οδοντίατρος δε σκέφτηκε ούτε μια στιγμή ότι με εκθέτει σε κίνδυνο παίζοντας τη ζωή του ασθενούς κορώνα γράμματα. Ασθενής με κλάσμα εξώθησης <20% να συνοδεύεται από ειδικευόμενο Χειρουργικής !! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά να δέχομαι απειλές και ύβρεις από ‘’συναδέλφους’’ οι οποίοι έλεγαν συνέχεια ‘’θα το πληρώσεις, θα δεις τι θα πάθεις, θα το βρεις μπροστά σου’’ και άλλα τέτοια δείχνοντας με κάθε τρόπο την επιστημονική τους κατάρτιση και την παιδεία τους!

Κύριοι ο λόγος που με κάνει να θέλω να φύγω δεν είναι ούτε οι πολυάριθμες εφημερίες ούτε ο μισθός. Είναι το σάπιο σύστημά σας που στη θέα των πολιτικών ημετέρων αφανίζει ότι βρει στο διάβα του. Σκεφτείτε και πείτε μου σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο. Να απολύεις υπάλληλο με συνοπτικές διαδικασίες (μου στάλθηκε η απόλυση με courier σπίτι μου) γράφοντας ψευδείς λόγους, κατηγορώντας τη γραμματέα σου γι αυτό(!) και αφού απολύσεις τον υπάλληλο ζητάς να γίνει ΕΔΕ !! Να τους χαίρεστε !!

"– Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα. – Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα” .

http://pliroforiodotis.gr/index.php/news/society/health/35239-eidikevomenos-xeirourgikis-nosokomeiou-naousas-apolythika-giati-den-symmorfothika-me-tis-diatages-tou-dioikiti