Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έκκληση για προσφορά αίματος από ασθενείς με θαλασσαιμία

Αντιμέτωποι με το γνωστό πλέον πρόβλημα της έλλειψης αίματος – όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο – βρίσκονται οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, με επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία.

Σοβαρότερη έλλειψη εμφανίζεται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς. Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Συλλόγος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), η αιμοδοσία αντί για 2-3 μονάδες αίματος δίνει στους ασθενείς μόνο 1, γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δυσκολίες, όμως, αντιμετωπίζουν και άλλες μονάδες Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) της χώρας, λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών.

«Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν πάνε διακοπές και είναι ευθύνη όλων μας»υπογραμμίζει ο Σύλλογος, απευθύνοντας έκκληση σε όλο τον κόσμο που μπορεί να προσφέρει αίμα να προσέλθει στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής του και να αιμοδοτήσει για τα άτομα με Θαλασσαιμία του Παίδων αλλά και για όποιο συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ ζητά, παράλληλα, από τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση και από το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να ενσκήψουν για την επίλυση του προβλήματος.

«Λόγω της σοβαρής αυτής κατάστασης προτείνουμε η αιμοδοσία του νοσοκομείου να ανοίγει και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, καθώς και να πραγματοποιηθούν επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες. Προς αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να συνδράμουν στην έλλειψη αίματος» αναφέρει σχετικά.

https://virus.com.gr/ekklisi-gia-prosfora-ematos-apo-asthenis-me-thalassemia/