Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Απαράδεκτες καθυστερήσεις των πληρωμών από το ΕΟΠΥΥ για θεραπείες παιδιών

Τις καθυστερήσεις ακόμα και πάνω από 6 μήνες των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες παιδιών καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίαςτονίζοντας ότι αυτές γίνονται σε βάρος οικογενειών πολλές εκ των οποίων και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Υπογραμμίζει ότι αυτές οι θεραπείες «δεν σηκώνουν αναβολές και καθυστερήσεις».

Όπως αναφέρει, σε συνάντηση για το σοβαρό αυτό θέμα με την υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ η οποία σημειώνεται ότι διευθετεί 600 αιτήσεις κάθε μήνα έγινε γνωστό ότι οι οικογένειες θα πάρουν τα χρήματα που έχουν ήδη δώσει μετά από 6 μήνες, δηλαδή το 2018. «Στο εντωμεταξύ αυτές οι οικογένειες θα συνεχίσουν να δανείζονται για να πληρώνουν τις συνεδρίες και θα συνεχίσουν να στερούν από τους ίδιους και τα παιδιά τους βασικά αγαθά», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Τονίζει ακόμα στην καταγγελία του:

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός βιώνουν τις τραγικές συνέπειες στην Υγεία από την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την παραπέρα εμπορευματοποίησή της και το ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των σχετικών κρατικών κονδυλίων.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις, ότι οι δημόσιες δομές Υγείας αγκομαχούν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των τεράστιων ελλείψεων.

Από αυτή την κατρακύλα δεν γλυτώνει κανείς».

Τονίζει ακόμα ότι «η κοροϊδία και τα παιγνίδια εις βάρος των λαϊκών οικογενειών πρέπει να τελειώσουν! Αρκετή υπομονή κάναμε, αρκετά ανεχτήκαμε!

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων και τρεχόντων πληρωμών σε όλες τις οικογένειες.

Τη στελέχωση των υπηρεσιών έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις οι λαϊκές οικογένειες.

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας».

http://www.902.gr/eidisi/ygeia/136707/aparadektes-kathysteriseis-ton-pliromon-apo-eopyy-gia-therapeies-paidion