Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Μητσοτάκης: Στο πλευρό της κυβέρνησης για την «αξιολόγηση» που κατέπεσε από τους εργαζομένους

ΚΟΥΙΖ: Ποια η διαφορά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ από το σύστημα «αξιολόγησης» στο Δημόσιο που προσπάθησαν να προωθήσουν, αλλά βρήκαν τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων που ακύρωσαν στην πράξη τους σχετικούς νόμους; Ουσιαστικά καμία. Και η παρούσα κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν να γίνει, με απώτερο στόχο το μικρό «επιτελικό» κράτος και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, που θα κληθούν να πληρώσουν αδρά οι πολίτες, την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι -όσοι μείνουν- θα κάνουν τοντροχονόμο των ιδιωτικών συμφερόντων.

Και αυτό φαίνεται, για μια ακόμη φορά, καθαρά από τις δηλώσεις του πρώτου διδάξαντα αλλά και αποτυχόντα στην «αξιολόγηση», του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν προέδρου της ΝΔ, ΚυριάκουΜητσοτάκη.

Μετά την ακύρωση στην πράξη του νόμου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο από τους δημόσιους υπαλλήλους και τη διαρκή αποχή – απεργία τους από τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο Κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τους εργαζομένους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην πρόσφατη διαδικασία και τάχθηκε εκ νέου υπέρ της εφαρμογής της «αξιολόγησης» στο δημόσιο τομέα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στο Facebook, λέει ότι και η σημερινή κυβέρνηση: ότι δηλαδή, «κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την “αξιολόγηση”», «ούτε οι πολλοί και πολύ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ούτε και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει», ότι η δική του «αξιολόγηση» ήταν «μια τολμηρή μεταρρύθμιση με σημαντικές καινοτομίες» κτλ. Μάλιστα, περιγράφοντας τις τομές της προτεινόμενης «αξιολόγησης», στάθηκε ιδιαιτέρως στη σύνδεση με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα, στην αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου, στην επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή και στη θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.

Η απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ μπορεί να δοθεί μέσα από την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για τη νίκη των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα έναντι και της «αξιολόγησης» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (βλ. «Μαζικά και ενωτικά, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «τελείωσαν» και την «αξιολόγηση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»:

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο γνωρίζουν καλά ότι η “αξιολόγηση” αυτή, όπως και η προηγούμενη του κ. Μητσοτάκη, δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, αλλά στην ενίσχυση της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του Δημοσίου και στην παράδοση όλων των κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων του σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

Οι κύριοι στόχοι της «αξιολόγησης» είναι «ένα δημόσιο μικρό, ένα “επιτελικό κράτος”, με λιγότερους εργαζόμενους, πιο ευέλικτους και πιο “κινητικούς” που θα κάνουν τον τροχονόμο των ιδιωτικών συμφερόντων… Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με τη στάση τους και τον αγώνα τους, δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι στην σφαγή τους!»

*Το κείμενο γράφτηκε από το  Γιώργη Χρήστου και δημοσιεύτηκε στο ergasianet.gr 

http://enkinisilaiko.blogspot.gr/2017/08/blog-post_13.html