Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Δυναμικό ιατρείο στο Κ.Υ. Πάρου

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Κ.Υ. Πάρου, υπηρετεί στη θέση της μαίας η Ραφαέλα Ζαχιώτη, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε και έδωσε μία άλλου τύπου βοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό του νησιού μας, και όχι μόνο.

Η κ. Ρ. Ζαχιώτη, που είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και την Πάρο, αφού πρώτα έκανε τακτοποίηση του ιατρείου, που είχε να λειτουργήσει από το 2011, ξεκίνησε τη ενέργεια κυτταρολογικής εξέτασης pap test.

Η πρόληψη, η σεξουαλική αγωγή, η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και η προετοιμασία γενικότερα, είναι τα θέματα που επικεντρώνεται η μαία του Κ.Υ.

Επίσης, στο πλαίσιο θεματικής εβδομάδας μετείχε και συζήτησε με νέους και νέες του γυμνασίου Νάουσας για θέματα υγείας και σεξουαλικής αγωγής. Άλλωστε το Κ.Υ. Πάρου, που με το ιδρυτικό του καταστατικό έχει την πρόληψη ως κύριο μέλημά του, μετέχει σε παρόμοια σεμινάρια υγείας.

Επίσης, η κ. Ρ. Ζαχιώτη κάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και προετοιμάζει και τους νέους πατέρες για τον ρόλο τους στον ερχομό ενός παιδιού.

Την Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017, ξεκίνησε τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων (5-6 ατόμων) για την προετοιμασία της γονιμότητας και της ολιστικής φροντίδας. Ακόμα, δίνονται συμβουλές για την ασφαλή σεξουαλική ζωή και την ασφαλή μητρότητα. Τον μητρικό θηλασμό, την περίοδο λοχείας και γενικά κάθε χρήσιμη συμβουλή γι’ αυτή τη σημαντικό περίοδο κάθε οικογένειας.

Στο ιατρείο της μαίας του Κέντρου Υγείας Πάρου εκτός από το pap test, υπάρχει πληροφόρηση και βοήθεια για τον φυσικό τοκετό, τη διαχείριση του σώματος για τον τοκετό, τη διαχείριση του μωρού, κλπ. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ως άξονα τη σωματική και ψυχική υγεία, ώστε να αποφευχθούν οι επιπλοκές.

Όπως μας είπε η μαία, Ραφαέλα Ζαχιώτη: «Ο τοκετός θέλει υπομονή και σεβασμό, ώστε να ξέρει κάθε γυναίκα τι θα συμβεί στο σώμα της».

* Έντυπη έκδοση "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ"

http://fileleutheros.net/main/2017/8/13/-