Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Αναλώσιμα & ιατροτεχνολογικά: Έξαλλος ο Λουράντος με τα εξοντωτικά rebate

Σε εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται για ακόμη μία φορά ο φαρμακευτικός κόσμος της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση των νέων ποσοστών rebate που αφορούν στους παρόχους υγείας.

Τα νέα rebate που δημοσιοποίησε ο ΕΟΠΥΥ, αφορούν τα ποσοστά επιστροφής και για τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα αναλώσιμα που διακινούνται πλέον μέσω των φαρμακείων, από τις αρχές του χρόνου.

Αφορούν δηλαδή, όσα προϊόντα οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί αποκαλούν «νέα ύλη» και περιέχονται στη σύμβαση που υπογράφηκε στις αρχές του 2017 μεταξύ ΠΦΣ-ΕΟΠΥΥ για την διάθεσή τους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Το rebate το οποίο θεσπίζεται, είναι η αναγκαστική επιστροφή φόρου που πρέπει να πληρώνουν τα φαρμακεία που χορηγούν επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αυτού του είδους τα υγειονομικά υλικά.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος, «Στη σύμβαση που υπογράψαμε δεν υπήρχε ο όρος του rebate. Στην υπογραφείσα λοιπόν σύμβαση, ΔΕΝ υπάρχει rebate, ούτε και προβλέπεται κάτι τέτοιο, παρόλο που όπως γνωρίζουμε η αφερεγγυότητα του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον παροιμιώδης. Σε συνάντηση μάλιστα που είχαμε λίγες μέρες πριν την λήξη της θητείας του προηγούμενου ΔΣ του ΠΦΣ, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις των τιμών των αναλωσίμων και για τις τιμές αποζημίωσης κάποιων προϊόντων πολύ χαμηλότερες από τις χονδρικές, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας διαβεβαίωσε ότι οι μειώσεις έγιναν ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ REBATE! Και πως τελικά και οι εταιρίες θα τις αποδεχθούν, γι αυτό το λόγο», συμπληρώνει ο κ. Λουράντος, κάνοντας λόγο για πολιτικές αναξιοπιστίας από πλευράς του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά, τα ποσοστά επιστροφής είναι:

Για τα Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής:

Ύψος Ποσού Μηνιαίας Υποβολής Δαπάνης Ποσοστό Rebate

Για ποσό έως 1.500€ 0,0%

Για ποσό από 1.500,01€ έως 3.000€ 1,0%

Για ποσό από 3.000,01€ έως 5.000€ 3,0%

Για ποσό από 5.000,01€ έως 20.000€ 4,0%

Για ποσό από 20.000,01€ και άνω 7,0%

Υγειονομικό Υλικό:

Ύψος Ποσού Μηνιαίας Υποβολής Δαπάνης Ποσοστό Rebate

Για ποσό έως 1.000€ 0,0%

Για ποσό από 1.000,01€ έως 3.000€ 2,0%

Για ποσό από 3.000,01€ έως 5.000€ 3,0%

Για ποσό από 5.000,01€ έως 30.000€ 4,0%

Για ποσό από 30.000,01€ και άνω 7,0%.

http://www.onmed.gr/farmako/story/358117/analosima-iatrotexnologika-exallos-o-loyrantos-me-ta-exontotika-rebate