Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

«Αντικίνητρα» προώθησης γενοσήμων βλέπουν οι φαρμακοποιοί

http://virus.com.gr Προβολές:www.reliablecounter.com«Αντικίνητρα» προώθησης γενοσήμων βλέπουν οι φαρμακοποιοί

Σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των κινήτρων που επιδιώκει να θεσπίσει το σχέδιο νόμου για την προώθηση των γενοσήμων εκφράζουν οι φαρμακοποιοί.

Εκτιμούν, δε, ότι πρόκειται για μια ακόμα νομοθετική απόπειρα προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αναλύοντας το Άρθρο 88 του πολυνομοσχεδίου (διαβάστε εδώ) σημειώνουν πως η έκπτωση 3% θα χορηγείται μόνο αν οι συνταγές που εκτελούν έχουν γενόσημα σε ποσοστό άνω του 25% του συνολικού όγκου των φαρμάκων. Επιπλέον 3% θα χορηγείται για κάθε 10 μονάδες πάνω από το στόχο (ήτοι 35%, 45% κοκ).

Αυτός ο στόχός, όμως, θα μπορεί να τροποποιείται σε ετήσια βάση με Υπουργική Απόφαση, ενώ θα υπολογίζεται στη χονδρική τιμή των φαμράκων.

Θα παρέχεται κάθε 3 μήνες ως έκπτωση στο rebate τους, αλλά αν ξεπεράσει το rebate δεν θα λαμβάνουν κάτι επιπλέον.

«Άρα ένα φαρμακείο με 10.000€ αιτούμενο δεν μπορεί να πάρει έκπτωση άνω των 140€, όσο και να φτάσουν τα γενόσημα στις συνταγές του», τονίζουν οι συντάκτες του farmakopoioi.blogspot.gr, κάνοντας λόγο για εκρηκτικό κοκτέιλ αν ληφθούν υπόψη οι συνεχείς μειώσεις τιμών.

«Ταυτόχρονα κανείς μας δεν ξέρει ακόμα πώς θα υπολογίζονται αυτοί οι στόχοι γενοσήμων και πώς μας επηρεάζει εμάς η σαφής και με υπογραφή προτίμηση του ασθενούς στο πρωτότυπο φάρμακο», αναφέρουν και συμπεραίνουν ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση δεν αποτελούν κίνητρο για προώθηση γενοσήμων.

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr