Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Μάχη για μια θέση στους «ράμπο» Υγείας! Άρχισαν οι συνεντεύξεις των νέων ελεγκτών

www.healthreport.gr Προβολές:

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ξεκίνησαν οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων για μία θέση επιθεωρητή-ελεγκτή στο Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης για την κάλυψη θέσεων επιθεωρητών– γνωστοί και ως «ράμπο» υγείας– στο ΣΕΥΥΠ, ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα οι συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για στελέχη που ήδη υπηρετούν στο δημόσιο και επιθυμούν να μεταταγούν στο ΣΕΥΥΠ. Να σημειωθεί ότι το ΣΕΥΥΠ πραγματοποιεί όλους τους ελέγχους στους φορείς της Υγείας τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως νοσοκομεία, κλινικές, εργαστήρια κ.λ.π.

Οι συνέντευξεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr πραγματοποιούνται στο υπουργείο υγείας στην οδό Αριστοτέλους ενώ οι θέσεις που θα καλυφθούν αγγίζουν τις 39 τόσο για Αθήνα όσο και για Θεσσαλονίκη.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πάνω από 160 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για να μεταφερθούν στο ΣΕΥΥΠ, τα οποία διαθέτουν υψηλές σπουδές αλλά και αξιόλογα βιογραφικά.

Αξιοσημείωτο είναι με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, ότι οι αιτήσεις θα ήταν πολύ περισσότερες εάν πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν έχαναν την ημερομηνία της προκήρυξης. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες τηλεφωνούν καθημερινά στο υπουργείο υγείας για να ενημερωθούν.

Οι υποψήφιοι πάντως είναι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα που σήμερα υπηρετούν σε διάφορες υγειονομικές υπηρεσίες όπως Κέντρα υγείας, Νοσοκομεία, φορείς της Υγείας, ενώ δε λείπουν και οι υποψήφιοι από διαφορετικές υπηρεσίες όπως Δήμους, φυλακές κ.α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του διοικητικού- οικονομικού τομέα ελέγχου, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη 22 επιθεωρητές θα καλύψουν θέσεις στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι υπηρετούντες επιθεωρητές στην Αθήνα είναι 37.