Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έγινε και αυτό! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολογεί και τις εισφορές!

http://medispin.blogspot.gr

ΔΙΠΛO ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ!

www.newsbomb.gr

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει το ακατόρθωτο! Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά δεδομένα, δεν θα αναγνωρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ως δαπάνη... Αυτό πρακτικά σημαίνει επιβάρυνση φόρου από 22% έως 45% επί του ύψους των εισφορών!

Και μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, να διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι «η φορολογία θα επιβάλλεται επί εσόδων αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών», ωστόσο η πραγματικότητα και πολύ περισσότερο το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017), ήρθε για άλλη μία φορά να διαψεύσει τα λεγόμενά του!


«Αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες από 1/1/2018 με συμπερίληψη των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών στο ετήσιο φορολογητέο αποτέλεσμα. Μάλιστα, για το 2018 (ειδικά) οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του 85% του ως άνω φορολογητέου εισοδοήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017).

Εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν να ανατρέπονται ριζικά όλα όσα ήξεραν για τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αφενός γιατί πλέον δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημα, και αφετέρου γιατί τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία!

Στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου! Δηλαδή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογηθεί κανονικότατα για τις ασφαλιστικές του εισφορές! Αυτό θα έχει μια δραματική επιβάρυνση στο εισόδημά τους κατά τουλάχιστον 30%.

Έτσι, βάσει του πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές. Δηλαδή για αρχή θα γίνει μία μικρή έκπτωση 15%. Και ουσιαστικά από το 2019 θα ισχύει πλήρως το νέο μέτρο για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών.

Ένας φορολογούμενος στο εξής δεν θα μπορεί να αφαιρέσει από το φορολογητέο εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Και έτσι, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας των 10.000, πληρώσει 405 ευρώ λιγότερα σε ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα γλιτώσει από τον φόρο! Και αντί για 1.600 ευρώ, θα πληρώσει 2.200! Άρα θα καταβάλλει 200 ευρώ παραπάνω!

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν φόρο και επί των ασφαλιστικών εισφορών!

Σε μία περίοδο που καταρρέουν τα εισοδήματα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛεπέλεξε να επιβάλει νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, και να επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά με 430 εκατομμύρια ευρώ για την τετραετία 2018-2021. Η αγορά αναμένεται να χάσει τεράστια ποσά, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τόσα χαράτσια θα αναγκαστούν να κατεβάσουν «ρολά»!