Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Σε απεργιακό “κλοιό” το ΕΣΥ

http://medispin.blogspot.gr

Την αντίθεσή τους στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και δανειστές για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, το συνδικαλιστικό όργανο των οποίων προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της έναντι του Υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών, δωρεάν-δημόσια υγεία και πρόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ, ενώ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην αγγίξει το ανθυγιεινό επίδομα.

48ωρη πανελλαδική απεργία (17-18 Μαΐου) προκήρυξε από την πλευρά της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καλώντας τις Ενώσεις να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργιακής μάχης και τις άλλες Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν τον απεργιακό αγώνα.

«Οι πανηγυρισμοί του ΣΕΒ για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες» τονίζει η Ομοσπονδία και χαρακτηρίζει τα αντίμετρα σταγόνα στον ωκεανό όσων χάσανε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα και θα χάσουν από τη νέα συμφωνία. «Είναι η ομολογία της κυβέρνησης ότι η φτώχια, η εξαθλίωση, η ανεργία θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους σταματήσουμε» συμπληρώνει και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στο πλευρό των ασθενών να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, να αγωνιστούν για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο και να διεκδικήσουν την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα χρόνια της κρίσης.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης στο δημόσιο, διοργανώνονται δύο κεντρικές συγκεντρώσεις: η πρώτη της ΑΔΕΔΥ στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και η δεύτερη του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.