Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Η Ημέρα του Νοσηλευτή στην εφημερία του Λαϊκού

http://ygeionomikoi.gr

Έτσι γιορτάσαμε τη 12η Μαϊου, Ημέρα του Νοσηλευτή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι… έπλεκαν. Οι ασθενείς βίωναν από πρώτο χέρι την ανάταση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας πετάνε στους μνημονιακούς τους διαδρόμους-μονοδρόμους; Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να μας τρομοκρατούν με το δόγμα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος; Ή θα γυρίσουμε την πλάτη σε μνημονιακές κυβερνήσεις και κόμματα και θα τους καταδικάσουμε;

Θα καταδικάσουμε τον κυβερνητικό-μνημονιακό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, αφού και οι δύο εκδοχές στοχεύουν στην αδρανοποίηση των εργαζομένων και στην αποδοχή από μεριάς τους του δόγματος «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Θα καταδικάσουμε και θα αφήσουμε πίσω τη λογική του «μικρότερου κακού»; Όταν τα συνδικάτα μπήκαν σε αυτά τα διλήμματα, οι εργαζόμενοι φορτώθηκαν και το μικρότερο και το μεγαλύτερο κακό και εισέπραξαν μόνο ήττες.

Στο χέρι μας είναι να χαράξουμε το δικό μας δρόμο!

* Από τους συναδέλφους της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Λαϊκού