Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Οι νέοι γιατροί ενώνουν δυνάμεις κατά του μνημονίου! Τι ετοιμάζουν

www.healthreport.gr Προβολές:γιατροί ΠΕΔΥ

Γράφει: Μαρία Γλένη

Συσπειρώνονται οι νέοι γιατροί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα βαριά μέτρα της κυβέρνησης, που χτυπούν στην «καρδιά» τον ιατρικό κόσμο.

Ειδικότερα οι νέοι γιατροί μέσω του Κινήματος των Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), θα πραγματοποιήσουν μεγάλη σύσκεψη το Σάββατο 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στις 10:30 το πρωί.

Στόχος να αναλύσουν διεξοδικά όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που χτυπούν τον ιατρικό κλάδο και πιθανότατα θα οδηγήσουν πολλούς νέους επιστήμονες εκτός χώρας.

Οι νέοι γιατροί όπως σημειώνουν, σκοπεύουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν την άμυνά τους «απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται».
Η συνάντηση θα είναι ανοικτή σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά ακόμη και σε πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν.

 

Άλλωστε ο ιατρικός κλάδος είναι από τους πρώτους που θα χτυπηθεί με τα νέα μέτρα. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πόσα θα χάσουν οι γιατροί από τις νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές! Αναλυτικά παραδείγματα»

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων ιατρών, με το άρθρο 58 και την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2018 (παρά την έκπτωση του 15%) στο ασφαλιστέο εισόδημα και φορολογητέο εισόδημα, δίνει καίριο πλήγμα στα μικρομεσαία ιατρεία και όχι μόνο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν να αντιμετωπίσουν και υψηλά πρόστιμα εάν δεν ακολουθήσουν τους νέους κανόνες συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ για όλα τα πρόστιμα: «Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο»

Το Κίνημα των Νέων Ιατρών πάντως σκοπεύει να αντιδράσει δυναμικά στα νέα μέτρα ενώ αναμένεται να συμπράξουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι.