Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Κατέληξαν σε συμφωνία για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ Υπ. Υγείας και κοινωνικοί εταίροι, πλην της ΟΕΒ

http://ygeia-news.com Κατέληξαν σε συμφωνία για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ Υπ. Υγείας και κοινωνικοί εταίροι, πλην της ΟΕΒ

Σε συμφωνία για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ κατέληξαν το Υπουργείο Υγείας με τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΚΕΒΕ) πλην τις ΟΕΒ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, οι πιο πάνω κοινωνικοί εταίροι, εκτός της ΟΕΒ, υπέγραψαν συμφωνία σε σχέση με τις συνεισφορές ως ακολούθως:

-2,65% για τους εργαζόμενους

-2,9% για τους εργοδότες

-4,7% για το κράτος

-4% για τους αυτοεργοδοτούμενους

-2,65% για τους συνταξιούχους και τους εισοδηματίες.

Οι συνεισφορές αυτές θα ισχύουν στην τελική μορφή του ΓεΣΥ, σύμφωνα με τον κ Παμπορίδη, όταν θα είναι δηλαδή έτοιμη η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Αναμένεται τώρα από τη Βουλή να παραπέμψει στην Ολομέλεια για ψήφιση τους κανονισμούς για τα εργασιακά, κεφάλαιο που οδεύει και αυτό σε συμφωνία με τους επαγγελματίες υγείας του δημοσίου, όπως όλα έδειξαν κατά την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Υγείας την περασμένη Πέμπτη.