Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΟΠΥΥ: Που θα κατανείμει τα έσοδά του! Τα «τυράκια» του Οργανισμού

http://medispin.blogspot.gr Προβολές:www.reliablecounter.com

Γράφει: Μαρία Γλένη

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να μην αποπληρώνει τους γιατρούς και τους υπόλοιπους παρόχους, έχει ωστόσο έσοδα τα οποία θα τα διαθέσει σαν… «τυράκια» στους εργαζόμενους αλλά και σε διάφορους άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του νέου μνημονίου, σε ετήσια βάση:

-κατ’ ανώτατο όριο τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα διανέμονται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ελέγχων.

Το «χρυσό» μπόνους που θα μοιράζει ο ΕΟΠΥΥ, είχε αποκαλύψει τοHealthReport.gr και είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο στους γιατρούς όσο και στους φαρμακοποιούς.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είχε δηλώσει επισήμως πως θα μπλοκάρει το μπόνους, δεδομένου ότι ο Σύλλογος εκπροσωπείται και στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Μπλοκάρουν το «χρυσό» μπόνους 4 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί του ΠΙΣ! Τι αποφάσισαν»

Ωστόσο στην πράξη δεν έγινε τίποτε. Έτσι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο, τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά …σε όποιον μιλά ελληνικά.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι «κατ’ ανώτατο όριο δύο εκατ. ευρώ (2.000.000 ευρώ) θα αξιοποιούνται για την προαγωγή προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους του σε δεδομένη χρονική περίοδο».

Ακόμη άλλα τέσσερα εκατ. ευρώ (4.000.000 ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών του Οργανισμού τόσο σε νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθώς και με την ανάπτυξη συστημάτων δημιουργίας νέων πηγών εσόδων, όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ κατ ανώτατο όριο 40% θα καλύπτει τις υποχρεώσεις του Οργανισμού προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών ενώ σε ποσοστό 10% θα καλύπτονται άλλες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.