Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Λάβρος από τη Βουλή ο επιχειρηματικός κόσμος του φαρμάκου

http://virus.com.gr Προβολές:www.reliablecounter.comΛάβρος από τη Βουλή ο επιχειρηματικός κόσμος του φαρμάκου

Τις θέσεις της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναφορικά με τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, εξέθεσε ο Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ και Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων ELPEN.

Όπως επισήμανε, το 90% του όγκου που παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει τιμές κάτω από 7 ευρώ, ενώ το 40% κοστίζει λιγότερο κι από τσίχλες. “Εξακολουθούμε να τιμολογούμε με ένα εξωπραγματικό σύστημα τιμολόγησης, μειώνοντας με 1 ή 2% τα ακριβότερα φάρμακα και εξοντώνοντας τα παλιότερα καταξιωμένα και φθηνά φάρμακα” τόνισε περαιτέρω, προτείνοντας όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα ανθρώπινης χρήσης να τιμολογούνται με το χαμηλότερο συντελεστή 6%.

Στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τα νέα φάρμακα και για τις επιπλέον εκπτώσεις εστίασε την κριτική του, στο μεταξύ, ο Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), τονίζοντας ότι τα υπό ψήφιση μέτρα είναι ενάντια στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα.

“Η πολιτεία εισάγει μια νέα κλίμακα εκπτώσεων για τη βιομηχανία  η οποία θα επιφέρει συν 140 εκατ. ευρώ επιβαρύνσεις έναντι του 2016, ενώ δεν δεσμεύεται για τη μείωση της υπέρβασης” ανέφερε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα, στη βιωσιμότητα του κλάδου, ο οποίος απασχολεί 112.000 εργαζόμενους, και δημιουργούν κλίμα αποεπένδυσης και μείωσης των κλινικών μελετών.