Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Απόρριψη μετακινήσεων υπαλλήλων από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Προβολές: || Στην ανάκληση των μετακινήσεων δύο διοικητικών υπαλλήλων και την απόρριψη της αίτησης μετακίνησης άλλων τριών, από τους συνολικά 14 υπαλλήλους που διορίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), με προκήρυξη του 1997-98, προχώρησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της 4ης ΔΥΠΕ όσο και του υπουργείου Υγείας.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως ίσως είναι ο πρώτος διοικητής που στήριξε τη διήμερη κατάληψη του γραφείου του από το συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων, που έληξε σήμερα και που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προαναφερθείσες μετακινήσεις, δεδομένων των αυξημένων αναγκών σε διοικητικό προσωπικό.

«Ενώ μέσω της συγκεκριμένης προκήρυξης τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο 14 διοικητικοί υπάλληλοι, οι επτά εξ αυτών αιτήθηκαν μετακίνησης βασιζόμενοι σε σχετική εντολή του υπουργείου Υγείας να εγκριθούν σχετικές αιτήσεις λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από το 1997 μέχρι την πρόσληψή τους. Αφενός δεν είναι παράλογο να αποδεχθείς το αίτημα με το σκεπτικό ότι εντός της 20ετίας διαφοροποιήθηκε η οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων και είναι σωστό να μη χωρίζει μία οικογένεια, αφετέρου όμως εύλογη ήταν και η αντίδραση των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν γνωρίζοντας ότι η διοικητική υπηρεσία είναι πολύ υποστελεχωμένη», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης.

Σημειώνει πως «σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα προκύπτει πάντα στα περιφερειακά νοσοκομεία», αναφέροντας πως από τους 60 διοικητικούς υπαλλήλους που τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την ίδια δυναμική κλινών με το ΠΓΝΑ (περίπου 600), μετακινήθηκε μόνον ένας νεοπροσληφθείς, «ενώ εμείς κινδυνέψαμε να χάσουμε τους μισούς».

Ως εκ τούτου, ενώ είχαν ικανοποιηθεί οι τέσσερις αιτήσεις, «ενώ οι τρεις παρέμεναν σε εκκρεμότητα, με την εισήγησή μου να είναι αρνητική, με εξαίρεση των δύο αιτήσεων που είχαν ικανοποιηθεί και για τις οποίες συντρέχει λόγος υγείας, από κοινού με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, απευθυνθήκαμε στο υπουργείο το οποίο πείσθηκε και έδωσε την άδεια ανάκλησης και απόρριψης των μετακινήσεων», καταλήγει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/163618/aporripsi-metakiniseon-ypallilon-apo-ti-dioikisi-tou-nosokomeiou-aleksandroypolis