Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Μόλις 1 ασθενοφόρο για 131 χιλ. κατοίκους!

Μόλις 1 ασθενοφόρο για 131 χιλ. κατοίκους!

- Δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει αλλά είναι γεγονός: Για τις έκτακτες ανάγκες προνοσοκομειακής φροντίδας του νομού Τρικάλων, υπάρχει μόλις ένα (1) ασθενοφόρο διαθέσιμο, το οποίο οδηγούν εναλλάξ οι τέσσερις (4) διασώστες που είναι στη βάρδια.

Βεβαίως το τοπικό ΕΚΑΒ διαθέτει πολύ περισσότερα, και συγκεκριμένα 9 στο σύνολο, από τα οποία τα 3 ακινητοποιήθηκαν πρόσφατα καθώς χρειάζονται επισκευή, ενώ αλλά 5 είναι παροπλισμένα από καιρό λόγω παλαιότητας.

Φυσικά ορισμένα από τα ακινητοποιημένα οχήματα θα επισκευαστούν, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα ξαναμείνουν «στο δρόμο», με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομός με βάση την τελευταία απογραφή του 2011, αριθμεί 131.000 κατοίκους!

Αποτελεί βεβαίως ελπιδοφόρο γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται μεταξύ των επιλεγέντων προς ενίσχυση του στόλου της, μέσω ΕΣΠΑ. Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, αναμένονται 13 νέα ασθενοφόρα, για την καλύτερη αντιμετώπιση και διακομιδή των έκτακτων περιστατικών. Έτσι, ο νομός Τρικάλων μπορεί να ευελπιστεί σε 2-3 νέα ασθενοφόρα, τα οποία όμως το πιθανότερο είναι όχι να προστεθούν αλλά να αντικαταστήσουν όσα υπολειτουργούν.

http://virus.com.gr/molis-1-asthenoforo-gia-131-chil-katikous/