Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Άρειος Πάγος: Δικαίωση Δημοτικών Υπαλλήλων για το επίδομα των 176 €

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"

- Εκδόθηκε - και τη δημοσιεύει σήμερα πρώτο και αποκλειστικά το epoli.gr - η με αριθμό 594/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Δήμου Νεάπολης - Συκεών κατά 79 εργαζομένων, που τους είχε καταβληθεί το επίδομα των 176 €, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας, να κηρύσσει και να απορρίπτει ως «απαράδεκτη» τη συζήτηση και την ένδικη αίτηση αναίρεσης, αντίστοιχα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

      Η εν λόγω απόφαση έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι “βάζει τέλος” στην αγωνία των 79 εργαζομένων και των οικογενειών τους, που είχαν δικαιωθεί και εισπράξει οφειλόμενα από μισθούς - ειδικότερα το επίδομα των 176 € - από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, για το οποίο δικαιώθηκαν, για τα έτη 2008 - 2010, το 2011, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

      Η Δημοτική Αρχή αφού κατέβαλε τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, επανέφερε το δικόγραφο της αίτησης αναίρεσης προς εκδίκαση στον Άρειο Πάγο, έτη μετά, επιδιώκοντας την επιστροφή των χρημάτων αυτών.

      Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί “δεδικασμένο” για άλλους Δήμους που διεκδικούν το ίδιο επίδομα, μιας και αφορά σε επίδομα που έχει ήδη καταβληθεί, με τον εν λόγω Δήμο να ζητά την αναίρεση της αρχικής απόφασης δικαίωσης των εργαζομένων.

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο η Απόφαση του Αρείου Πάγου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ | Προβολή/κατέβασμα 

http://somippok.blogspot.gr/