Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

«Μαύρη τρύπα» στον ΕΦΚΑ- Πρόβλεψη για έλλειμμα 1 δισ. ευρώ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας για το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, το 2017 θα κλείσει με ταμειακό έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

Σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος το έλλειμμα του 1 δις. ευρώ αποτυπώνεται στον πίνακα με την αναθεωρημένη πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό του ταμείου το 2017.

Πρόκειται για εισηγήσεις των οικονομικών υπηρεσιών που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ και κάνουν λόγο για αποτέλεσμα εσόδων μείον τα έξοδα στο -1 δις. ευρώ, ποσό που μετά την αφαίρεση των δαπανών για χρηματοοικονομικές συναλλαγές διαμορφώνεται σε -960 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, αναθεωρείται για 6η φορά ο προϋπολογισμός του 2017, επειδή πήραν έκτακτη επιχορήγηση 250 εκατ. ευρώ που θα πάει για τις οφειλές στις συντάξεις. Το συνολικό ποσό για τα χρωστούμενα φτάνει τώρα στα 420 εκατ. ευρώ από τα οποία πληρώθηκαν τα 170 εκατ. ευρώ και τα άλλα 250 εκατ. ευρώ έπονται.

Το δε συνολικό ποσό που ζήτησαν να διατεθεί είναι 860 εκατ. ευρώ, από τα οποία μέχρι σήμερα δόθηκαν μόνο τα 170 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εσόδων με την έκτακτη επιχορήγηση αναθεωρείται στα 40,5 δις, ευρώ και το σύνολο των εξόδων διαμορφώνεται στα 41,5 δις. ευρώ από 41,1 δις ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

ΠΗΓΗ: http://medispin.blogspot.gr/2017/07/1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)