Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ο Πολάκης απαντάει στη Βουλή: «Σχετικά επαρκή» η κάλυψη στο ΕΚΑΒ Χαλκιδικής - Κακή η κατάσταση που παραλάβαμε το 2015!

Για το ζήτημα των υπηρεσιών, ο κ. Πολάκης ενημέρωσε, πως υπάρχουν 5-6 ασθενοφόρα κατά την πρωινή βάρδια, 4-5 στην απογευματινή και 3 στη βραδινή, χαρακτηρίζοντας «σχετικά επαρκή» την κάλυψη, ενώ επεσήμανε και την κακή κατάσταση, που όπως ανέφερε, παρέλαβε η Κυβέρνηση το 2015.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν 6 μεταθέσεις, 26 ακόμη στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δουλέψουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της άδειάς τους, ενώ εκκρεμούν και 2 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

voria.gr

Ερωτήσεις με αφορμή τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά στη Χαλκιδική κατέθεσε προς τον κ. Πολάκη ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκαν τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, δύο επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη προς τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες αφορούσαν στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής και τα προβλήματα στελέχωσης στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη ερώτησή του, ο κ. Σαρίδης, αφού επεσήμανε τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά στη Χαλκιδική, τα οποία συνδέθηκαν με την αδυναμία του ΕΚΑΒ να παράσχει άμεση βοήθεια στην περιοχή εν μέσω τουριστικής περιόδου, ζήτησε να μάθει, ποια είναι τα κενά του σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός - «χωρίς ευχολόγια», όπως χαρακτηριστικά τόνισε - του Υπουργείου Υγείας για την αναπλήρωσή τους.

Απαντώντας από πλευράς Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ανέφερε πως στη Χαλκιδική αυτή την περίοδο είναι διαθέσιμα 14 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 2 εφεδρικά, στελεχωμένα από 27 άτομα. Συμπλήρωσε, πως στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν 6 μεταθέσεις, 26 ακόμη στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δουλέψουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της άδειάς τους, ενώ εκκρεμούν και 2 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Για το ζήτημα των υπηρεσιών, ο κ. Πολάκης ενημέρωσε, πως υπάρχουν 5-6 ασθενοφόρα κατά την πρωινή βάρδια, 4-5 στην απογευματινή και 3 στη βραδινή, χαρακτηρίζοντας «σχετικά επαρκή» την κάλυψη, ενώ επεσήμανε και την κακή κατάσταση, που όπως ανέφερε, παρέλαβε η Κυβέρνηση το 2015.

Στη δευτερολογία του ο κ. Σαρίδης, ζήτησε να μάθει αν το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες των οχημάτων, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής με τον οποίο επικοινώνησε, απαιτούνται 11 στελέχη για την κάλυψη μιας 24ωρης βάρδιας. Επιπλέον, υπενθύμισε παλαιότερη ερώτησή του στον κ. Πολάκη, για τη διακοπή του διαγωνισμού προμήθειας ασθενοφόρων, 90 εκ των οποίων αφορούσαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Πολάκης δήλωσε, ότι οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, ενώ για το διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων, πως βρίσκεται στην ολοκλήρωση των τεχνικών του προδιαγραφών και της επαναπροκήρυξης.

Στη δεύτερη ερώτησή του, ο κ. Σαρίδης τόνισε τη σοβαρότατη υποστελέχωση του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», η οποία οδηγεί σε περιορισμένη διαθεσιμότητα κλινών εντατικής θεραπείας και χειρουργείων. Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, αφού επεσήμανε στον Αναπληρωτή Υπουργό, πως η κατάσταση είναι εξίσου κακή με αυτή που πάλι στην Ολομέλεια είχαν συζητήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζήτησε να μάθει, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες περίθαλψης που τους αξίζουν.

Απαντώντας ο κ. Πολάκης, τόνισε πως πλέον έχει λυθεί το παλαιό πρόβλημα χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώθηκε η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την πλήρωση 100 θέσεων στο «Παπαγεωργίου» με μόνιμο προσωπικό, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε άλλες, πιεστικότερες ανάγκες.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρίδης δήλωσε πως καλύπτεται από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού, επισημαίνοντας την ανάγκη η προκήρυξη να γίνει σύντομα, ενώ τόνισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας «κρέμεται από μια κλωστή», η οποία αντέχει, χάρις στις προσπάθειες του προσωπικού του.

ΠΗΓΗ: http://www.ekabnews.gr/2017/07/2015.html