Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

«Βόμβα» για τις οικογένειες: Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 55.000 παιδιά

«Βόμβα» για τις οικογένειες: Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 55.000 παιδιά

- Έναν απίστευτο Γολγοθά καλούνται να περάσουν φέτος χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, που αν και ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν το πολυπόθητο voucher που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό, θα δουν τα παιδιά τους να μένουν έξω από αυτούς και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (05/07/2017) όταν η Ελληνική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018» και συγκεκριμένα για τον αριθμό των ατόμων που αποκτούν το voucher.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, το voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, γεγονός που συνεπάγεται 55.542 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η κατάσταση αυτή έρχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική οικογένεια, που πλέον είτε θα αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ψάξει για κάποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, είτε να εγκαταλείψει πλήρως το κεφάλαιο «παιδικός σταθμός», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα σε γονείς, οι οποίοι εργάζονται!

Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο διατυμπάνιζε την προστασία των οικογενειών από το βήμα του πρώτου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μένουν στα «χαρτιά».

Έλεγε τότε ο πρωθυπουργός με έμφαση: «Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Για ακόμη μία φορά η ίδια επωδός: Λόγια, λόγια, λόγια!

Εξίσου έκθετη ωστόσο, είναι και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς και η ίδια τον Απρίλιο, αν και είχε εξαγγείλει πως έρχεται... οργασμός δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια, είχε παραπέμψει το θέμα για τις δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά στις καλένδες και συγκεκριμένα για το 2018, με τα περιβόητα αντίμετρα.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον, έρχεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο τραγελαφικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα καταδεικνύει έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

Θα υπάρξει ανακατανομή των vouchers;

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα πάντα με την ΕΕΤΑΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει ανακατανομή για όσα vouchers δεν χρησιμοποιηθούν, ώστε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ;

Εξάλλου, την Τετάρτη (05/07/2017) αναρτήθηκαν και οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2017-2018, όπως έχει καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής: Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών), Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών έως 2,5 ετών) και Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να αναζητήσουν τα αποτελέσματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που υπέβαλαν την αίτησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/357132/vomva-gia-tis-oikogeneies-ektos-paidikon-stathmon-pano-apo-55-000-paidia