Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Τρίκαλα: Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών 8 από τα 9 ασθενοφόρα

- Συνέντευξη ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιώργος Ζαρογιάννης. (ert.gr)Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά οκτώ από τα εννέα συνολικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα παρέμειναν παροπλισμένα τις τελευταίες ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες διακομιδής ασθενών και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Πριν από έναν μήνα όλα τα οχήματα ήταν σε κίνηση αλλά σταδιακά, λόγω της παλαιότητας των περισσοτέρων ή συντήρησης των νεότερων, τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών, αφού κρίθηκε αναγκαία η επισκευή τους. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο σύνολό τους, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιώργος Ζαρογιάννης, κάνοντας λόγο για “τραγική εικόνα που παρουσιάζει η νευραλγική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας”, αλλά και για “δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που αδυνατούν να εκτελέσουν στο έπακρο τα καθήκοντά τους”.

Η αποστολή, δε, μόλις χθες, ενός ασθενοφόρου που ανήκει στη δύναμη της Λάρισας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο -και μόνο- οχήματα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης και των περιφερειακών περιοχών που ανήκουν στον Δήμο Τρικκαίων, φαίνεται να αποτελεί προσωρινή αλλά όχι επαρκή λύση για την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ, όπως σημειώνει ο κ. Ζαρογιάννης.

Κι αυτό γιατί σε περιπτώσεις διακομιδής ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, το δεύτερο ασθενοφόρο που παραμένει ενεργό στα Τρίκαλα, είναι προφανές ότι αδυνατεί να καλύψει περισσότερα του ενός περιστατικά που θα σημειωθούν την ίδια χρονική στιγμή, όπως για παράδειγμα τροχαία συμβάντα, περιστατικά εμφραγμάτων κ.λπ.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η όλη κατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι σε γνώση της Διοίκησης του φορέα, όπως φυσικά και η παλαιότητα των οχημάτων, κάποια εκ των οποίων θα έπρεπε να αποσυρθούν προ ετών λόγω των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

http://www.ekabnews.gr/2017/07/8-9.html