Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΚΑΒ και γιατροί από τη Χαλκίδα επανέφεραν στη ζωή δύο γυναίκες...

- Δύο γυναίκες επανέφεραν στη ζωή διασώστες του ΕΚΑΒ, γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Την ημέρα που πνίγηκε σε παραλία της Χαλκίδας ο καρδιολόγος Γιώργος Βοσκός, άλλες δύο γυναίκες που κολυμπούσαν σε διαφορετκιά σημεία μεταφέρθηκαν σχεδόν ετοιμοθάνατες στο Νοσοκομείο. Η μία έκανε μπάνιο στην περιοχή Δέλτα, όπου την έβγαλαν έξω έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν γρήγορα, όπου της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν κυριολεκτικά από πάνω της για να την κρατήσουν στη ζωή.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο, μιλά για στιγμές συγκλονιστικές και συγκινητικές. «Το να βλέπει κανείς γιατρούς, άνδρες και γυναίκες, κυριολεκτικά να πηδάνε στον αέρα από τη δύναμη που καταβάλλουν για να σώσουν έναν άνθρωπο, είναι ανατριχιαστικό...» περιγράφει στο tvstar.gr. Μετά από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και αφού οι χτύποι της καρδιάς της επανήλθαν, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αθήνας, αλλά δυστυχώς τρεις μέρες μετά το περιστατικό κατέληξε. Η δεύτερη  γυναίκα κολυμπούσε στα Αλαμπέικα της Αμαρύνθου. Και εκεί, ήταν άμεση η επέμβαση του ΕΚΑΒ και χάριν των προσπαθειών των διασωστών και στη συνέχεια των γιατρών, η γυνάικα σώθηκε και είναι σταθερή η κατάστασή της.

Χρειάζεται πολλή προσοχή από πλευράς ηλικιωμένων, όταν κολυμπούν. Οι αρχές συνεχώς προειδοποιούν.

http://www.ekabnews.gr/2017/07/blog-post_1.html