Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Οι ψυχοπαθείς δεν γίνονται από τα συναισθήματα, αλλά από το μυαλό

Όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που η έννοια του ψυχοπαθούς απέκτησε οντότητα, θεωρούμε πως η παρεκτροπή του μυαλού του οφείλεται σε βιώματα και συναισθήματα που γέννησαν.
Ένα ισχυρό σοκ για παράδειγμα. Έρχεται όμως μια έρευνα που έγινε σε κρατουμένους στο Ουισκόνσιν δείχνει ότι ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται στην δομή του εγκεφάλου τους.
Το περιοδικό Neuron δημοσίευσε μια έρευνα του Τζόσουα Μπάκχολτζ, καθηγητή στο Χάρβαρντ,  που έγινε σε 49 κρατουμένους κατέδειξε δύο πράγματα. Πρώτον ότι στους φυλακισμένους το ποσοστό ψυχοπάθειας αυξάνεται σε 15-25%. Συνολικά στον παγκόσμιο πληθυσμό βρίσκεται στο 1%.
Περνώντας τους εγκεφάλους των κρατουμένων από MRI scanners, ο Μπάκχολτζ και οι φοιτητές που τον βοήθησαν, είδαν ότι όσοι είχαν υψηλό σκορ στο ειδικό τεστ για ψυχοπάθεια, παρουσίαζαν αυξημένη λειτουργία στο μέρος του εγκεφάλου που παίρνει τις αποφάσεις με άμεση απολαβή, δίχως βλέψη για τις μελλοντικές συνέπειες της. Οι ίδιοι κρατούμενοι παρουσίασαν ελάχιστη σχέση του συγκεκριμένου τμήματος με τον προμετωπιαίο λοβό, όπου εδράζονται οι αποφάσεις που γίνονται βάσει των μελλοντικών συνεπειών.
Αυτό το ερευνητικό εύρημα τοποθετεί την ψυχοπάθεια σε μπιχεβιοριστικές αναγωγές και στο επίπεδο της νευροεπιστήμης.Όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που η έννοια του ψυχοπαθούς απέκτησε οντότητα, θεωρούμε πως η παρεκτροπή του μυαλού του οφείλεται σε βιώματα και συναισθήματα που γέννησαν.           Ένα ισχυρό σοκ για παράδειγμα. Έρχεται όμως μια έρευνα που έγινε σε κρατουμένους στο Ουισκόνσιν δείχνει ότι ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται στην δομή του εγκεφάλου τους.           Το περιοδικό Neuron δημοσίευσε μια έρευνα του Τζόσουα Μπάκχολτζ, καθηγητή στο Χάρβαρντ,  που έγινε σε 49 κρατουμένους κατέδειξε δύο πράγματα. Πρώτον ότι στους φυλακισμένους το ποσοστό ψυχοπάθειας αυξάνεται σε 15-25%. Συνολικά στον παγκόσμιο πληθυσμό βρίσκεται στο 1%.           Περνώντας τους εγκεφάλους των κρατουμένων από MRI scanners, ο Μπάκχολτζ και οι φοιτητές που τον βοήθησαν, είδαν ότι όσοι είχαν υψηλό σκορ στο ειδικό τεστ για ψυχοπάθεια, παρουσίαζαν αυξημένη λειτουργία στο μέρος του εγκεφάλου που παίρνει τις αποφάσεις με άμεση απολαβή, δίχως βλέψη για τις μελλοντικές συνέπειες της. Οι ίδιοι κρατούμενοι παρουσίασαν ελάχιστη σχέση του συγκεκριμένου τμήματος με τον προμετωπιαίο λοβό, όπου εδράζονται οι αποφάσεις που γίνονται βάσει των μελλοντικών συνεπειών.           Αυτό το ερευνητικό εύρημα τοποθετεί την ψυχοπάθεια σε μπιχεβιοριστικές αναγωγές και στο επίπεδο της νευροεπιστήμης.

http://www.ygeiaonline.gr/ta-panta-gia-tin-ygeia/iatrikes-eidiseis/108-neurolo/19482-oi-psyxopatheis-den-ginontai-apo-ta-synaisthhmata,-alla-apo-to-myalo