Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

«Φέσι» με… συνταγή ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς της Πάτρας

- Η συλλογική σύμβαση του περασμένου Ιανουαρίου, από πλευράς κράτους, δεν έχει υλοποιηθεί. Ανησυχούν οι φαρμακοποιοί της Πάτρας αφού ακόμα περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψαν μία συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που αφορούσε τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής και τα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη.

Όμως από την στιγμή που την έχουν υπογράψει και ενώ οι φαρμακοποιοί έδιναν όλο αυτό το διάστημα δωρεάν τα συγκεκριμένα προϊόντα στους ασφαλισμένους – πελάτες τους, καταθέτοντας τις απαραίτητες συνταγογραφήσεις, έχουν περάσει τόσοι μήνες, χωρίς να έχουν πάρει ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

Το γεγονός αυτό τους έχει προβληματίσει και μιλούν για αντισυμβατική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, καλώντας τον άμεσα να πληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους, μιας και οι υποχρεώσεις που έχουν οι ίδιοι με τα καταστήματα τους «τρέχουν» και πρέπει να φανούν συνεπείς σε αυτές.

Το κράτος πάντως, για ακόμα μία φορά έδειξε την ασυνέπεια του προς αυτούς, όχι μόνο με τα χρήματα που τους οφείλει, αλλά και με τις δικαιολογίες που προβάλει, βγάζοντας άκυρες γνωματεύσεις που εκτελέστηκαν τους δύο πρώτους μήνες τους έτους για λόγους που αφορούν δήθεν παραβάσεις στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τους.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_92.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)