Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Ανδρέας Ξανθός: Θα στηρίξουμε τις μεταμοσχεύσεις συμπαγών όγκων

andreas-xanthos

- Έλλειμμα έχουμε ως χώρα ως προς τις ανάγκες μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Επιτροπή πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ώστε να καλύψει το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στους πολίτες, απέναντι στη διαδικασία που ακολουθείται για τις μεταμοσχεύσεις.

Ομόφωνη ήταν εξάλλουν η παραδοχή, ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μεταμοσχεύσεις και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η ενίσχυση του ΕΟΜ που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και τόνισε ότι ήδη υπάρχουν μετρήσιμα θετικά βήματα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Όπως είπε ο κ. Ξανθός, χρειάζεται ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενώ προανήγγειλε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά την κοινωνική συναίνεση.

«Η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο για δυσπιστίες. Αυτό είναι ένα κρίσιμο πεδίο που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε συνέργεια με το υπουργείο Παιδείας και τη συστράτευση όλου του επιστημονικού προσωπικού» είπε και πρόσθεσε: «Η μεταμόσχευση είναι υπόθεση συλλογική και πρέπει αυτό το πνεύμα να το ενισχύσουμε μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα σημερινά δημόσια μεταμοσχευτικά κέντρα έχουν προβλήματα, λόγω παγώματος των προσλήψεων και περικοπής πόρων. Κάνουμε προσπάθεια να τα στηρίξουμε. Πρέπει ως «κόρη οφθαλμού» να διαφυλάξουμε τα στάνταρ αυτών των κέντρων που λειτουργούν στη χώρα μας».

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/andreas-xanthos-tha-stirixoume-tis-metamoschefseis-sympagon-ogkon/85121/