Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Προς επίλυση η κόντρα φαρμακοποιών –ΕΟΠΥΥ για τα απλήρωτα αναλώσιμα! Τι έγινε στη συνάντηση των δύο πλευρών

- Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Προς επίλυση φαίνεται ότι βαίνει η κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ φαρμακοποιών και Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα φαίνεται ότι φέρνουν οι διαπραγματεύσεις φαρμακοποιών- ΕΟΠΥΥ, καθώς στη συνάντηση των δύο πλευρών, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, βρέθηκε η χρυσή τομή ώστε να πληρωθούν σταδιακά τα φαρμακεία χωρίς να κουρευτούν τα αναλώσιμα που έχουν πουλήσει από τον περασμένο Ιανουάριο.

Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνώρισε τις ανεπάρκειες του συστήματος και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις πληρωμές του κλάδου και τις περικοπές στα αναλώσιμα που έχουν ήδη διατεθεί. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Απλήρωτοι και «κουρεμένοι» ακόμη οι φαρμακοποιοί για τα αναλώσιμα από τον ΕΟΠΥΥ!»

Άλλωστε διαπιστώθηκε ότι οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να εκκαθαρίσουν τις συνταγές με τα αναλώσιμα που έχουν εκτελεστεί ενώ κουρεύουν και άλλες συνταγές επειδή λείπουν έγγραφα και αποδεικτικά για τα οποία όμως οι φαρμακοποιοί δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτίθεται να δώσει προς έγκριση στο ΔΣ του Οργανισμού, λύσεις που θα διευκολύνουν τη διαδικασία. Εξάλλου οι φαρμακοποιοί πιέζουν καιρό τώρα για το θέμα και ο Οργανισμός δε θα επιθυμούσε να έχει «απέναντί» του έναν από τους πιο ισχυρούς συνδικαλιστικά κλάδους, τη στιγμή μάλιστα που έχει αφήσει απλήρωτους σχεδόν όλους τους παρόχους του όπως τους γιατρούς, τα εργαστήρια, τους φυσικοθεραπευτές κ.λ.π.

Ειδικότερα ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προωθήσει στο ΔΣ δύο βασικές λύσεις:

-Την απλοποίηση των ενστάσεων των φαρμακοποιών στις περιπτώσεις που έχουν περικοπεί χρήματα και συνταγές. Έτσι ο κλάδος θα αποστέλλει τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι επιβάλλονταν η χορήγηση των αναλώσιμων, ώστε να μπορέσουν να τα πληρωθούν.

-Θα αξιοποιηθούν και οι υπάλληλοι των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ ώστε να εκκαθαριστούν συνταγές που έχουν εκτελεστεί στις μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα. Τα αρχεία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ώστε το προσωπικό άλλων πόλεων να συμβάλει στο έργο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_37.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)