Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Κακά μαντάτα από τις νέες συντάξεις – Αναλυτικοί Πίνακες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"

- Άλλα περίμεναν, άλλα τους έλεγαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα έγιναν.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, αντί αυξήσεων, όπως έλεγε ο Κατρούγκαλος, φέρνει μειώσεις άνω του 23% από την Έφη Αχτσιόγλου.

Πέραν αυτού, κόβονται και επιδόματα.Ουσιαστικά, οι συντάξεις πέφτουν κάτω από τα 1.000 ευρώ…

Δηλαδή συντάξεις των 1.050 ευρώ υποχωρούν στα 900 και 870 ευρώ.

Πέραν των συνολικών μειώσεων,κατά τους συνταξιούχους, έχουμε και περικοπές επιδομάτων και δραστικό περιορισμό των παροχών.

«Εφαρμόζονται όσα περιγράφει η εφαρμογή του νέου μνημονίου και ο νόμος 4472/2017, που καταργεί και τα επιδόματα συζύγου – τέκνων από 1/1/2019», τονίζει η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου.

Έτσι, λοιπόν:

1. Από την Πρωτοχρονιά του 2018,θα υπάρχει το ποσό της νέας σύνταξης επανυπολογισμένο,το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, που είναι η μείωση της νέας σύνταξης από αυτήν που παίρνουν σήμερα. Έτσι θα περιγράφεται η νέα μειωμένη σύνταξη.

2. Από 1/1/2019, η προσωπική διαφορά αλλά και τα επιδόματα φεύγουν και η νέα σύνταξη θα έχει μείωση 18%.Έτσι λοιπόν, με την περικοπή των επιδομάτων, πάμε σε πραγματική μείωση 23%.

Δείτε περιπτώσεις μειώσεων.

Συνταξιούχος ΠΕ με 35 έτη,από 1.100 καθαρά,θα πάρει 913 ευρώ καθαρά.

Να δούμε τους πίνακες.


του Γιώργου Αυτιά
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 1/7

http://somippok.blogspot.gr