Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Επανέρχονται οι ιατρικές αποδείξεις για το αφορολόγητο! Τι σημαίνει για τα ιατρεία

- Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου. Το ξανασκέφτεται φαίνεται η κυβέρνηση και επαναφέρει τις ιατρικές δαπάνες για το αφορολόγητο.

Όχι τυχαία βέβαια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr στο οικονομικό επιτελείο καιρό τώρα επικρατούσε προβληματισμός για πιθανή αύξηση της διακίνησης «μαύρου χρήματος» στον ιατρικό χώρο.

Με βάση το τελευταίο μνημόνιο που υπεγράφη οι δαπάνες από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν θα αξιοποιούνταν για τη φετινή χρονιά. Διαβάστε ΕΔΩ τι έχει ψηφιστεί: «Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο»

Ήδη όμως στα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών έχει δοθεί εντολή εδώ και καιρό να ξεκινήσουν σαρωτικούς ελέγχους σε ιατρεία και μονάδες υγείας για να διαπιστωθεί εάν κόβονται αποδείξεις.
Άλλωστε με την κατάργηση των φορολογικών εκπτώσεων από τη χρήση των ιατρικών δαπανών, πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις καθώς δεν είναι πια και χρήσιμες στους ασθενείς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, το υπουργείοΟικονομικών ετοιμάζει τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φάρμακα ώστε να μετρούν στο αφορολόγητο.

Βέβαια προς ώρας δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η επαναφορά του αφορολόγητου θα ισχύσει από φέτος ή από τις αρχές του 2018.

Μέχρι τότε όμως οι γιατροί πρέπει να είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν. Δείτε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Έρχονται διασταυρώσεις από την εφορία στα ιατρεία για αποδείξεις και POS!»
Εξάλλου μέχρι τέλος Ιουλίου όλα τα ιατρεία θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS με βάση τη κυβερνητική απόφαση.

http://www.healthreport.gr