Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΣτΕ: Άκυρη η Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς

- Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων. Σύμφωνα με την απόφαση, το θέμα αυτό πρέπει να ρυθμιστεί με Προεδρικό Διάταγμα.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις του ΠΦΣ και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υγείας, για «τις ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού και την ίδρυση φαρμακείου».

Έκρινε μάλιστα ότι θέματα άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, λειτουργίας φαρμακείου και δεοντολογίας φαρμακοποιών, ρυθμίζονται είτε με νόμο είτε με Προεδρικό Διάταγμα και δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ρύθμισης με Υπουργική Απόφαση.

Η εν λόγω ΥΑ προέβλεπε ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από άτομα που δεν είχαν άδεια φαρμακοποιού, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (ΕΠΕ), αρκεί ένα μέλος της εταιρίας να είναι φαρμακοποιός και να συμμετέχει κατά 20%.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_16.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)