Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Άρχισαν τα όργανα για τις ειδικότητες! Ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση! Τι εντολές έδωσε το υπ.Υγείας

- Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου Αξιολόγηση πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) ή το νομοσχέδιο που αναμένεται, ξεκίνησαν στα τμήματα με τους ειδικευόμενους στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σε πολλά νοσοκομεία της χώρας εστάλη έγγραφο του υπουργείου υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με το οποίο ζητείται να γίνει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κέντρων που χορηγούν πλήρη ή μερική εκπαίδευση στις ειδικότητες της αναισθησιολογίας και της ιατρικής βιοπαθολογίας.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει ότι μέσα στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήταν οι ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες ενώ δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΣΥ Κ.Μάρκου είχαν ανάψει φωτιές καθώς άφηνες ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθούν ακόμη και οι μισθοί των ειδικευομένων. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Προς κατάργηση οι μισθοί των ειδικευόμενων; Τι αλλαγές έρχονται στις ειδικότητες»

Στο έγγραφο που παρουσιάζει το HealthReport.gr φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κέντρων αφού ζητά από τους Διευθυντές να αποστείλουν συμπληρωμένα έγγραφα με αναλυτικά στοιχεία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής για τους ειδικευόμενους των παραπάνω ειδικοτήτων.

Τα έγγραφα έχουν ζητηθεί από το ΚΕΣΥ στο πλαίσιο της υπό εξέλιξης αναθεώρησης των ειδικοτήτων όπως σημειώνεται στο έγγραφο.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:

Ήδη έχει αποσταλεί και σε όλα τα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) επείγον έγγραφο του Διοικητής της ΥΠΕ για την αξιολόγηση της ειδικότητας της ιατρικής βιοπαθολογίας.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:

Από την άλλη πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς εκτιμούν ότι η αξιολόγηση έχει προχωρήσει πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο και σε άλλες ειδικότητες. Ενδεικτική η περίπτωση της παιδιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:

Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από τα νοσοκομεία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους ιατρικούς κύκλους καθώς οι φόβοι τους εστιάζονται σε πιθανή κατάργηση των θέσεων ειδικευομένων στα νοσοκομεία και των εκπαιδευτικών κέντρων, τη στιγμή μάλιστα που οι ειδικευόμενοι είναι πλέον λιγοστοί στο ΕΣΥ. Και αυτό διότι οι περισσότεροι νέοι γιατροί αποχωρούν για το εξωτερικό.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στους νοσοκομειακούς γιατρούς είχε δεσμευτεί πως δε θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή στις ειδικότητες χωρίς να υπάρξει διάλογος με τον κλάδο, ενώ είχε επισημάνει ότι οι αλλαγές θα άρχιζαν να εφαρμόζονται από το 2018 και μετά.

http://www.healthreport.gr