Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημερωτική ομιλία για την άνοια, στο ναό Αγ. Παρασκευής Αρτέμιδας

Αλτσχάιμερ

- Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ πραγματοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ, τις κατά τόπους Μητροπόλεις και τις τοπικές αρχές, επισκέπτεται ακριτικές περιοχές και μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, με στόχο την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας.

Την Κυριακή, 9 Ιουλίου, η δράση θα λάβει χώρα στον ναό Αγίας Παρασκευής, στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου θα γίνουν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» και θα δοθεί ενημερωτική ομιλία για τη νόσο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30-11:30 θα διεξαχθεί ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, επί της οδού Χατζηγεωργίου 4. Θα μιλήσουν η Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, διευθύντρια της Μονάδας, με θέμα «Παρουσίαση Καρέλλειου-Πρότυπης Μονάδας Alzheimer και των δράσεων αυτής», ο Παναγιώτης Μητσέας, φυσικοθεραπευτής, για την «Πρόληψη πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία», η Ηλιάνα Χρυσικάκου, ψυχολόγος, για τη «Λειτουργία της μνήμης και άνοια» και η Ελένη Λέμη, ψυχολόγος, με θέμα «Τα οφέλη της νοητικής ενδυνάμωσης στους ανοϊκούς ασθενείς».

Από τις 11:30 έως της 14:30 θα γίνουν δωρεάν τεστ μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών), στον ίδιο χώρο.

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/dorean-test-mnimis-kai-enimerotiki-omilia-gia-tin-anoia-sto-nao-ag-paraskevis-artemidas/84601/