Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΠΦΥ: Προτάσεις για συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

ΠΦΥ: Προτάσεις για συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

- «Στην χώρα μας υπάρχουν ήδη οι υποδομές για τη δημιουργία δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας Φροντίδας (Κέντρα υγείας -αγροτικά ιατρεία -ιατρεία ΠΕΔΥ – Ιδιωτικά ιατρεία)», ανέφερε από το βήμα του 8ου Pharma & Health Conference, ο Μάριος Γεώργιος K. Πυρπασόπουλος, Ιατρός Παθολόγος & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδική. Όπως εξήγησε, το βασικό πρόβλημα είναι η συνεργασία και ο συντονισμός τους ως προς την διαχείριση των ασθενών σε κοινή βάση, «με αποτέλεσμα να υπάρχει άναρχη ροή ασθενών σε όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας».

Την ίδια ώρα,   υπάρχει πληθώρα αυτοαπασχολούμενων που ασκούν πρωτοβάθμια εκτός πλαισίου. «Σε αυτό το άναρχο τοπίο η κινητικότητα των πολιτών στο σύστημα υγείας είναι επώδυνη χρονοβόρα και δαπανηρή», σημειώνει ο κ. Πυρπασόπουλος, εκτιμώντας πως πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ασφαλής και ανταποδοτική  ιατρική αντιμετώπιση στα δίκτυα υγείας είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, με γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα.

«Αποτελεί λοιπόν αναγκαιότητα  και προτεραιότητα η οριοθέτηση κοινών κανόνων τόσο στον δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα», σημείωσε και κατέληξε πως «ως Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος  προτείνουμε

α)τη θεσμοθέτηση κοινών εθνικών κανόνων   που πρέπει να θέτουν ενιαίες  προδιαγραφές  στελέχωσης,  χωροταξίας , λειτουργίας, συνεργασίας  και αντικειμένου εργασίας των ιατρείων της πρωτοβάθμιας .

β)Ενιαίο αλγόριθμο διαχείρισης ασθενών

γ)Προτείνουμε  την δημιουργία ενός δικτύου  ειδικών ιατρών  παράλληλα με το δίκτυο των οικογενειακών ιατρών που θα δρα  συμβουλευτικά  στην καθημερινότητα του  οικογενειακού ιατρού   και θα παρακολουθεί τους χρόνιους ασθενείς   ως Προσωπικός ειδικός ιατρός».

http://virus.com.gr/pfy-protasis-gia-synergasia-dimosiou-ke-idiotikou-tomea/