Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Παίδων “Αγ. Σοφίας”: Σηκώνουν το γάντι οι νοσηλευτές

Παίδων

Την παράνομη πρακτική της “επιστράτευσης” νοσηλευτών από τη διοίκηση του Παίδων “Αγ. Σοφία” για τη διακομιδή περιστατικών εκτός νοσοκομείου επιχειρεί να αναστρέψει η ΠΑΣΥΝΟ και η ΕΝΕ. Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας θα επισκεφθει τις Μονάδες Νεογνών του Αγια Σοφια για να παράσχει κάλυψη στους νοσηλευτές, ώστε να μπορέσουν να απεμπλακούν από τις συνοδείες και διακομιδές περιστατικών εκτός νοσοκομείου.
“Αυτή η πρακτική είναι παράνομη, δεν αποτελεί νοσηλευτικό καθήκον και γίνεται εδώ και 40 χρόνια με την ανοχή όλων”, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας τη Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Αριστείδης Δάγλας.

Όπως εξηγεί, “αν κάποιος Νοσηλευτης σκοτωθεί στη μεταφορά ή πάθει κάτι η υγεία του, δεν αποζημιώνεται ούτε δεκάρα”. ΠΑΣΥΝΟ και ΕΝΕ έσταλαν έγγραφο στην διοίκηση του Παίδων και στο Υπουργείο Υγειας, στο οποιο περιγράφουν το πρόβλημα. Μετά την επιστολή, όμως, σύμφωνα με τον κ. Δάγλα “άρχισε ένας κύκλος απειλών, πιέσεων και ψυχολογικού πόλεμου ώστε να καμφθεί το φρόνημα των συναδέλφων και να συνεχίσουν να κάνουν τις αυλητριδες των διεύθυντων γιατρών και του διοικητή”.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικές, με τον κ. Δάγλα να ξεκαθαρίζει πως  σ’ αυτό το ομιχλώδες σκηνικό, “η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίες θα έπρεπε να πάρει ξεκάθαρη θέση και όχι να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του αερόσακου για να μην τσαλακωθεί ο (μακροβιότερος) διοικητής του ιδρύματος”.

http://virus.com.gr/pedon-ag-sofias-sikonoun-to-ganti-i-nosileftes/