Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΠΣΦ: Αντίδραση για ενδεχόμενη ενοποίηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στα πλαίσια του διαλόγου για την μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εμφανίστηκε και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των τμημάτων Φυσικοθεραπείας - Εργοθεραπείας και της αλλαγής ονομασίας.
Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που, αν η σχετική φημολογία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πιθανότητα αυτή, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων και με μόνο κριτήριο την εικαζόμενη εξοικονόμηση πόρων.
Αυτή η ενδεχόμενη πρόταση από όπου και αν πορεύεται πρέπει να μας προβληματίσει έντονα καθώς είναι αδιανόητη και παντελώς ανεπίκαιρη.
Είναι απορίας άξιο γιατί, το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τμήμα φυσικοθεραπείας, που με βάση εισαγωγής 17.300 μόρια και με μεγάλο ποσοστό πρώτης επιλογής από τους υποψήφιους φοιτητές, θα «ανταμείψει» τους αυριανούς φοιτητές με υποβαθμισμένες σπουδές, μέσω αυτής της πρότασης συγχώνευσης και αλλαγής ονομασίας.
Το νέο τμήμα που θα προκύψει δεν θα αντιστοιχεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, αλλά σε μια ελληνική πατέντα, η οποία μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω, καθ ότι στη διεθνή πρακτική η Φυσικοθεραπεία είναι αυτοτελής.
Με την έννοια αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο νέο Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα ως αυτοδύναμο Τμήμα, με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του "Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Physiotherapy Department - Department of Physical Therapy".
Σε κάθε περίπτωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συγχώνευσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αγωνιστεί για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του τμήματος Φυσικοθεραπείας, με την αναγνώριση του ρόλου της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπείας καλεί όλους τους φοιτητές όλων των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας της χώρας σε δυναμικό παρών, σε αγωνιστική ετοιμότητα, στην περίπτωση που προωθηθεί αυτή η πρόταση.
Καθιστούμε σαφές ότι δεχόμαστε μόνο την αυτοδυναμία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με την καταξιωμένη στην Ελλάδα και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του "Τμήμα Φυσικοθεραπείας - Physiotherapy Department - Department of Physical Therapy.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην ιστοσελίδα: www.psf.org.gr 

http://www.ygeiaonline.gr/ta-panta-gia-tin-ygeia/iatrikes-eidiseis/150-seminar/19530-psf-antidrash-gia-endexomenh-enopoihsh-tou-tmhmatos-fysikotherapeias-sto-neo-panepisthmio-dytikhs-attikhs