Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, που με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και προς τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη (καθώς και εμού του ιδίου), για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα...

Φαρμακοποιοί: ‘’Ο Υπουργός δεν ξέρει να κρατά το λόγο του’’

- Γράφει: Kαραγιαννοπούλου Δέσποινα

Έξι μήνες πέρασαν από την υπογραφή της σύμβασης για τα αναλώσιμα και έχει αυτή απαξιωθεί. Η πλειονότητα των φαρμακοποιών ζητά την καταγγελία της.

"Ο Υπουργός αθέτησε την υπόσχεσή του, ότι τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2017, δεν θα γίνει καμία περικοπή όσον αφορά τα αναλώσιμα, με δεδομένο ότι δεχτήκαμε να στηρίξουμε ένα σύστημα που ήταν ανύπαρκτο", μας ανέφερε αποκλειστικά, παράγοντας του κλάδου των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και άγραφοι νόμοι, όπως η τήρηση του λόγου, που όμως από την πλευρά του υπουργού δεν έγινε, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζει και το λάθος των εκπροσώπων του κλάδου να υπογράψουν άρον- άρον την σύμβαση.

Παρόλα αυτά, πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο θέμα, μας λέει άλλος παράγοντας, καθώς όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι περικοπές που έχουν γίνει είναι από 2,5 ευρώ μέχρι και 1.500 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, μας ανέφερε, τα τηλέφωνα που δέχεται καθημερινά είναι πολλά και το ζητούμενο είναι να καταγγελθεί η σύμβαση, που μέσα σε ένα εξάμηνο απαξιώθηκε πλήρως, όπως επιβεβαιώνουν και οι χιλιάδες ενστάσεις που έχουν γίνει.

Θα έπρεπε, σημειώνουν οι συνομιλητές μας, τον Απρίλιο να έχει πληρωθεί ο Ιανουάριος, τον Μάρτιο, ο Φεβρουάριος και τον Ιούνιο ο Μάρτιος. Αντί αυτού του χρονοδιαγράμματος, όλοι οι μήνες είναι από τη μία απλήρωτοι και από την άλλη έχουν γίνει άδικες περικοπές.

Στη συνάντηση που έγινε μόλις χθες για το θέμα αυτό στον ΕΟΠΥΥ με την παρουσία του προέδρου και υπηρεσιακών παραγόντων, οι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν τόνισαν την αδικία που γίνεται εις βάρος τους, ζητώντας αφενός να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και αφετέρου να μπει κόφτης στους γιατρούς, για τους οποίους υπεύθυνοι στο τι πράττουν οι τελευταίοι δεν είναι οι ίδιοι αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Ειδικότερα δε για τα αναλώσιμα σακχάρου, η πλειονότητα των οποίων προωθείται μέσω του φαρμακείου, τόνισαν ότι θα έπρεπε από την αρχή να ισχύσει το παλιό σύστημα και όχι το νέο ανολοκλήρωτο σύστημα με τα πάμπολλα προβλήματα.

Τέλος, οι φαρμακοποιοί είχαν χθεσινή ενημέρωση ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανέρχονται σε 17 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι από την επόμενη ημέρα θα δουν κάποιοι χρήματα στο λογαριασμό τους. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να συμβεί αυτό, λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_63.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)