Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Τι προβλέπει για γιατρούς και Μονάδες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο προαναγγελιών και συζητήσεων, κατατέθηκε τελικώς στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε ουσιαστικά εν μέσω θέρους να προωθήσει το νομοσχέδιο στη Βουλή δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί και το Μέγαρο Μαξίμου πως η νέα πρωτοβάθμια θα αρχίζει να υλοποιείται άμεσα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Πρόκειται για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες σε κάθε σημείο της χώρας. Και αυτό διότι εκτός των άλλων προβλέπει τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, τη σύσταση του θεσμού των Οικογενειακών Γιατρών ενώ αλλάζει και τη σχέση εργασίας του ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ με το δημόσιο σύστημα.

Δείτε ΕΔΩ : «Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνονται οι συμβάσεις»

Στο πλαίσιο αυτό καταργείται η έννοια του Π.Ε.Δ.Υ., που είχε μπει στη ζωή μας με αντίστοιχη ρύθμιση παλαιότερου νομοσχεδίου και πλέον εγκαθίστανται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και ένα πλέγμα Μονάδων αποτελούμενο από τα Κέντρα υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία που θα είναι και το πρώτο βήμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΠΗΓΗ: http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_573.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)