Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Λάρισα: Εγκρίθηκε νέος εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

- Νέος εξοπλισμός για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ.ευρώ, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Ο κ. Αγοραστός σε δήλωση του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η αιρετή Περιφέρεια στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι «η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της».

«Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας, ο εξοπλισμός για τα χειρουργεία αφορά προβολείς χειρουργείου τεχνολογίας LED, χειρουργικές τράπεζες γενικής χειρουργικής με τον εξοπλισμό τους, χειρουργικές διαθερμίες, πλυντήριο υποδημάτων χειρουργείου, φορεία μεταφοράς ασθενών, τραπέζια εργαλειοδότησης, στεγνωτήριο χειρουργικών εργαλείων και πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων.

Παράλληλα, ο εξοπλισμός για την αναισθησιολογική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας αφορά μηχανήματα κυρίως για την κάλυψη νέων αναγκών, αλλά και για την αντικατάσταση εξοπλισμού πεπαλαιωμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ αιμοδυναμικής παρακολούθησης και ένας απινιδωτής με νέα σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα.

http://www.docmed.gr/larisa-egkrithike-neos-exoplismos-gia-panepistimiako-nosokomio/