Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα με κούριερ στο σπίτι αλλά με δικά σας έξοδα! Νέες οδηγίες προς ασθενείς

Γράφει: Μαρία Γλένη

Με έξοδα των ασθενών τα φάρμακα για βαριά νοσήματα θα μπορούν να αποστέλλονται στο σπίτι με κούριερ, αλλά με έξοδα των πασχόντων.

Γαλαντόμος…εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας, που χρωστά σε όποιον μιλά …ελληνικά.

Με απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους βαριά πάσχοντες που θέλουν να τους αποστέλλονται τα φάρμακα στο σπίτι λόγω δυσκολίας μετακίνησης, να χρησιμοποιούν κούριερ. Βέβαια τα έξοδα θα είναι δικά τους, καθώς ο Οργανισμός δεν εξασφαλίζει το κόστος και νίπτει τα χείρας του.

Ειδικότερα σε απόφαση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται πως στο πλαίσιο «βελτίωσης της εξυπηρέτησης χρόνιων πασχόντων ασθενών, ο Οργανισμός παρέχει τη δυνατότητα παραλαβής φαρμάκων από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία «κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων».

Εξυπηρέτηση με …γραφειοκρατία από τον ΕΟΠΥΥ

Βέβαια για να υλοποιηθεί αυτή η …διευκόλυνση από τον Οργανισμό ο χρονίως πάσχων θα πρέπει να ακολουθήσει και την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ ο ενδιαφερόμενος ασθενής, ο οποίος να σημειωθεί ότι θέλει τα φάρμακά του στο σπίτι λόγω αδυναμίας μετακίνησης ή άλλων προβλημάτων, πρέπει ωστόσο να πάει σε εταιρεία κούριερ πιστοποιημένη «με ιδία δαπάνη χωρίς εμπλοκή του Οργανισμού» όπως τονίζεται εμφατικά.

Στα γραφεία της εταιρείας κούριερ θα πρέπει να παραχωρήσει νόμιμη εξουσιοδότηση στο όνομα του εκπροσώπου της εταιρείας Ταχυμεταφορών. Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει να έχει περάσει από ένα ΚΕΠ για να θεωρήσει την εξουσιοδότηση ή από το αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Την τελευταία φορά πάντως που ο ΕΟΠΥΥ είχε εμπλακεί με μεταφορές φακέλων των γιατρών και είχε δώσει οδηγίες για το τι θα πρέπει να αναγράφουν εξωτερικά στον φάκελο, είχε εκθέσει σε κοινή θέα όλα τα προσωπικά τους δεδομένα και τα χρήματα που διεκδικούσαν από τον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr «Στον αέρα προσωπικά δεδομένα των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μετά την αποκάλυψη βέβαια του HealthReport.gr, η Διοίκηση του Οργανισμού είχε σπεύσει να διορθώσει το λάθος της.

http://medispin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_929.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Medispin+(MEDISPIN)