Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και μέχρι το τέλος Αυγούστου είναι πιθανό να γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Νοσοκομεία.

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες εξπρές τη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία.

Ήδη στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που βρίσκεται στη Βουλή και ψηφίζεται άμεσα, προβλέπεται η δημιουργία 465 θέσεων ειδικευμένων γιατρών ώστε να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Διαβάστε το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Απρίλιο το HealthReport.gr: “Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας”.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, σε περίπου 15 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την προκήρυξη των 465 θέσεων γιατρών για την κάλυψη των αδύναμων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει και το νομοσχέδιο, η κατανομή των θέσεων θα γίνει με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ «η έγκριση για προκήρυξη θέσεων των εν λόγω ιατρών, δύναται να δίνεται για μία ή και περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη σύσταση θέσεων ειδικότητες».

Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα πάνε στα ΤΕΠ

Στόχος είναι – όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– το Φθινόπωρο να έχουν ήδη προσληφθεί οι γιατροί, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα περισσότερα νοσοκομεία ή τουλάχιστον να έχουν συγκροτηθεί τα νέα τμήματα.

Τα ΤΕΠ θα στελεχώσουν κυρίως οι εξής γιατροί: παθολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί χειρουργοί και αναισθησιολόγοι.

Σε ότι αφορά στις υποδομές, ήδη σε κάποια νοσοκομεία οι χώροι είναι έτοιμοι από το παρελθόν, ενώ όπου χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις για διαχωρισμό των τμημάτων, αυτές θα γίνουν επίσης με διαδικασίες εξπρές ξεκινώντας από τα μεγάλα νοσοκομεία.

www.healthreport.gr