Καλώς ήρθατε! Ανοίξτε τον ήχο, στο PC σας. Στο παρασκήνιο, ακούγονται, ραδιοφωνικοί σταθμοί. Καλή ακρόαση! Το blog, είναι ενημερωτικό, δεν ακολουθεί, κάποια "γραμμή", δεν εξυπηρετεί συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά. Είναι, μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, προς χάριν της πληροφόρησης και ενημέρωσης, των συναδέλφων και όχι μόνο. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι αναρτήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Οτιδήποτε, είναι επίκαιρο και επηρεάζει, την καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ, για την επίσκεψη και καλή βάρδια, σε όλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες!

Νοσοκομείο Φλώρινας: Και εδώ ελλείψεις προσωπικού και υποβάθμιση

- Τα σοβαρά κενά που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Φλώρινας σε ιατρικό προσωπικό και τα οποία «καθιστούν απαγορευτική την αξιοπρεπή και αποδοτική παροχή υπηρεσιών» έθεσαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Πλιάτσικας, έκανε λεπτομερή αναφορά στις κλινικές του ιδρύματος, αναφέροντας πως σε σύνολο 45 οργανικών θέσεων ιατρών είναι καλυμμένες μόνο οι 25 (56% στελέχωση) και αν αφαιρέσουμε 2 αποσπασμένους σε άλλα νοσοκομεία πάμε στο 23/45 (51% πληρότητα). Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλώρινας αναφορικά με την ιατρική στελέχωσή του, χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο. Ως Σύλλογος Εργαζομένων, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής (ελέω της προσδοκώμενης ενίσχυσης σε ιατρικό προσωπικό από τις προκηρυσσόμενες θέσεις μονίμων), οφείλουμε να χτυπήσουμε όσο γίνεται δυνατότερα πλέον το καμπανάκι κινδύνου για την ίδια την ύπαρξη του Νοσοκομείου μας, μιας και απέτυχε (σε μεγάλο βαθμό) η κάλυψη των κενών. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθιστούν απαγορευτική την αξιοπρεπή και αποδοτική παροχή υπηρεσιών, παρεχομένων με αυτοθυσία από το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.[...]

Συνοψίζοντας:
Σε σύνολο 45 οργανικών θέσεων ιατρών είναι καλυμμένες μόνο οι 25 (56% στελέχωση). Αν αφαιρέσουμε 2 αποσπασμένους σε άλλα νοσοκομεία πάμε στο 23/45 (51% πληρότητα). Αναμένουμε βέβαια την αίσια (αν και πολύ χρονοβόρα) κατάληξη των 4 προκηρυσσόμενων μονίμων θέσεων τη στιγμή που τα κενά αφορούν κυρίως μερικές από τις βασικότερες ειδικότητες (Παιδιατρική, Χειρουργική, Μαιευτική κλπ.). Εξηγούμε πως πριν από περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να βγαίνουν προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις ιατρών, καθώς δεν γινόταν διαφορετικά, μιας και η υποστελέχωση σε ιατρούς φάνταζε τρομακτικά μεγάλη. Στο νοσοκομείο μας προκηρύχθηκαν 9 (ικανοποιητικός για αρχή αριθμός) θέσεις μονίμων και οι μοναδικές προσλήψεις που έχουν γίνει – μέσα από μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία και απέραντη γραφειοκρατία – ήταν μόνο (!) 3 σε σύνολο 9, με τις 2 εξ’ αυτών να αφορούν ιατρούς που υπηρετούσαν ήδη στο Νοσοκομείο Φλώρινας ως επικουρικοί! Μόνη σωτήρια λύση για αποκεντρωμένα νοσοκομεία όπως το ΓΝΦ, θα αποτελούσε η θεαματική συντόμευση της διαδικασίας διορισμών – ΦΕΚ και της τελικής επιλογής νοσοκομείου από τους προτεινόμενους υποψηφίους. Αλλά κυρίως η θέσπιση ικανής μοριοδότησης σε όσους ιατρούς αποφασίσουν να υπηρετήσουν σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.

http://flemig-hospital.blogspot.gr