Join Me On Facebook
Καλώς ήρθατε, στο Blog μου! Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια, ενός απλού νοσηλευτή, του Γ.Ν. Κομοτηνής, που με σεβασμό, προς τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και προς τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κομοτηνής, σκοπό έχει, αποκλειστικά και μόνο, την ενημέρωση και πληροφόρηση, συναδέλφων και μη (καθώς και εμού του ιδίου), για επίκαιρη ειδησεογραφία. ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον, ΔΕΝ ακολουθείται κάποια "γραμμή", ΔΕΝ εξυπηρετούνται συμφέροντα, κομματικά, συνδικαλιστικά ή οικονομικά και δεν το κάνω, για τα likes, όπως με κατηγόρησε κάποιος, που ενοχλήθηκε... Ας μη πάρω, ούτε ένα, δεν με ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι οι κοινοποιήσεις, αντιπροσωπεύουν, προσωπικές απόψεις και θέσεις. "Παρακολουθούνται", με ειδικό λογισμικό (RSS), 100άδες ειδησεογραφικές σελίδες, με σκοπό, την αντικειμενική συλλογή, χρήσιμων πληροφοριών και επίκαιρης ειδησεογραφίας, από το διαδίκτυο, με θέματα, κυρίως ιατρο-νοσηλευτικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. Ευχαριστώ, για τις επισκέψεις! Μου δίνετε κουράγιο, να συνεχίζω, αυτό που ξεκίνησα...

ΠΟΕΔΗΝ: “Κε Πολάκη ασχοληθείτε με τα νοσοκομεία”

Την «προτροπή» να ασχοληθεί με τα νοσοκομεία και όχι με τους δικαστές απηύθυνε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Με αφορμή τις ελλείψεις που παρουσιάζει το νοσοκομείο Χίου, που, εκτός από τους κατοίκους του νησιού, καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων τουριστών το καλοκαίρι και μεταναστών-προσφύγων, η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται ξανά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τονίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης ας αφήσει τους δικαστές και να ασχοληθεί με τα νοσοκομεία». Χαρακτηρίζει δε τον κ. Πολάκη «λαγό της κυβέρνησης».

Η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στο νοσοκομείο Χίου, παρουσιάζει μια εικόνα μονάδος Υγείας που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Οπως επισημαίνει, το νοσοκομείο δεν διαθέτει οδοντίατρο, δερματολόγο, νευρολόγο, ογκολόγο, διαβητολόγο και γαστρεντερολόγο, στην παθολογική κλινική υπηρετούν μόνο ο συντονιστής διευθυντής και ένας επιμελητής και στη μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχει μόνο μία επικουρική νεφρολόγος, αφού ο μόνιμος γιατρός συνταξιοδοτήθηκε στο τέλος του 2016. Ενας νοσηλευτής καλύπτει κάθε βάρδια στην παιδιατρική κλινική, ενώ το ίδιο ισχύει στην καρδιολογική κλινική, τον αναισθησιολογικό τομέα, τα χειρουργεία και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου λειτουργούν τρεις εκ των πέντε κλινών. Στο νοσοκομείο έχουν μείνει μόνο 20 υπάλληλοι για διοικητική υποστήριξη, ενώ δεν υπάρχει μηχανολόγος παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο διαθέτει μονάδα παραγωγής οξυγόνου. Τα εργαστήρια λειτουργούν με προσωπικό κάτω του 50% που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία τους. Οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια καταγγέλλουν ότι η λειτουργία του παθολογοανατομικού εργαστηρίου σε όμορο χώρο είναι επικίνδυνη εξαιτίας αναθυμιάσεων πτητικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτό, ενώ οι εργαζόμενοι στην αιμοδοσία ζητούν άμεση αντικατάσταση του ψυγείου συντήρησης του αίματος.

Ολα αυτά όταν το νοσοκομείο εξυπηρετεί 50.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού, χιλιάδες τουρίστες και τουλάχιστον 2.500 μετανάστες-πρόσφυγες που διαμένουν στο hotspot της ΒΙΑΛ του νησιού. Συνολικά 90.000 ασθενείς επισκέπτονται σε ετήσια βάση το νοσοκομείο, ενώ γίνονται 7.000 εισαγωγές. Πενήντα μετανάστες-πρόσφυγες επισκέπτονται το νοσοκομείο κατά μέσον όρο καθημερινά, ενώ η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία ξεπερνάει πολλές φορές τις πέντε ώρες.

http://www.aftodioikisi.gr/ygeia/poedin-ke-polaki-asxolitheite-ta-nosokomeia/